Meisjesnaam: Isabeau

Alles over de naam Isabeau

De meisjesnaam Isabeau staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 443 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 31 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: God Heeft Gezworen, God Is Mijn Eed.

Herkomst en betekenis van de naam Isabeau

Isabeau is een mooie meisjesnaam Isabeau is een Franse meisjesnaam die “verbonden met God” betekent Isabeau kan ook gezien worden als een combinatie van Isabelle en Beau Nu Isabelle populair is geworden en Beau ook, zijn ouders op zoek naar nieuwe naamvariaties. Nu Isabelle populair is geworden en Beau ook, zijn ouders op zoek naar nieuwe naamvariaties. Maar Isabeau is een naam die al heel lang bestaat. Isabeau van Beieren was de echtgenote van koning Karel VI van Frankrijk en kan een bijnaam zijn geweest voor Elisabeth. Het is ook de naam van een opera van Pietro Mascagni, die de middeleeuwse Engelse legende van Lady Godiva navertelt, en in de film Ladyhawk uit 1985 speelt Michelle Pfeiffer de heldin Lady Isabeau d’Urge, die overdag de gedaante van een havik aanneemt Isabeau Wittmaekers zijn een bekende actrice. Er zijn ook naamsvarianten. Zo is Sunny Isabeau de dochter van actrice Summer Grau (zus van Milena Jo); de naam Isabeau is het populairst bij Belgische, Franse en Nederlandse ouders.

Opbouw van de naam Isabeau

De naam Isabeau bestaat uit 7 letters. De oorsprong van Isabeau is Frans. Andere namen die lijken op Isabeau zijn Isabel.

Spelling van de naam Isabeau

Spelling volgens het internationaal alfabet

I Italia
S Santiago
A Amsterdam
B Baltimore
E Edison
A Amsterdam
U Uppsala

Spelling volgens het Nederlands alfabet

I Izak
S Simon
A Anna
B Bernard
E Eduard
A Anna
U Utrecht

Spelling volgens het NAVO-alfabet

I India
S Sierra
A Alfa
B Bravo
E Echo
A Alfa
U Uniform