Meisjesnaam: Isabelle

Alles over de naam Isabelle

De meisjesnaam Isabelle staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 202 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 78 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: God Is Mijn Eed, God Heeft Gezworen.

Herkomst en betekenis van de naam Isabelle

Isabelle is, samen met Isabella, een klassieke en populaire naam. De naam Isabelle is uiteindelijk afgeleid van de naam Elizabeth, wat “verenigd met God” of “God is mijn onderpand” betekent.
Isabelle is de Franse versie van Isabel, die in de Middeleeuwen ontstond als de Occitaanse versie van Elizabeth. Middeleeuwse koninginnen Isabelle van Angoulême en Isabelle van Frankrijk hebben bijgedragen tot de popularisering van de naam in Groot-Brittannië; Isobel wordt gebruikt in de Schotse versie, Isabella in de Italiaanse versie en Izabel in Brazilië. Meer dan 350 000 dochters hebben deze naam gekregen in Frankrijk.
Isabelle en haar knappe zussen zijn de laatste tien jaar snel opgeklommen en hebben de troon overgenomen van hun moeder, Elizabeth (hoewel Elizabeth vele aliassen heeft). Veel beroemde Isabelle komen uit Frankrijk. Isabelle Adjani (Franse actrice) en Isabelle Huppert (Franse producer) behoren tot de bekendste. Isabelle Pieman is een beroemde Belgische kunstschaatsster.
Jeff Bridges heeft een volwassen dochter die Isabelle heet, en Kerry Washington heeft de naam onlangs voor haar dochter gebruikt. In Nederland is Isabelle Brinkman, presentatrice en TMF VJ, onder meer bekend onder de naam Isabelle Brinkman. Isabelle is ook een personage in het populaire spel Animal Crossing.

Opbouw van de naam Isabelle

De naam Isabelle bestaat uit 8 letters. De oorsprong van Isabelle is Frans. Andere namen die lijken op Isabelle zijn Isabella.

Spelling van de naam Isabelle

Spelling volgens het internationaal alfabet

I Italia
S Santiago
A Amsterdam
B Baltimore
E Edison
L Liverpool
L Liverpool
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

I Izak
S Simon
A Anna
B Bernard
E Eduard
L Lodewijk
L Lodewijk
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

I India
S Sierra
A Alfa
B Bravo
E Echo
L Lima
L Lima
E Echo