Meisjesnaam: Isabella

Alles over de naam Isabella

De meisjesnaam Isabella staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 60 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 219 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: God Heeft Gezworen, God Is Mijn Eed.

Herkomst en betekenis van de naam Isabella

Isabella en Isabelle zijn mooie, klassieke en populaire meisjesnamen. De naam Isabella is een Hebreeuwse, Spaanse en Italiaanse meisjesnaam die “God is mijn eed” of “verbond met God” betekent; Isabella is de Latijnse versie van Isabel, een variant van Elizabeth, oorspronkelijk van het Hebreeuwse Elisheba. De varianten Isabelle en Isabel zijn ook populair. En de Schotse spelling is speciaal, dan de naam Isobel. Andere variaties zijn Sabella en Isabetta. Er kan ook een Y worden toegevoegd. Isabel, Isabel.
Dus, ja, terug naar Isabella, Isabella is een klassieke en stijlvolle naam.
Isabella is een grote superster onder de populaire meisjesnamen. Isabella was de beste meisjesnaam van het land gedurende twee opeenvolgende jaren, van 2009 tot 2010. Misschien deels door het ‘Twilight’ effect en de invloed van het hoofdpersonage Isabella ‘Bella’ Swan, Isabella. De naam staat ook steeds in de top drie van de populairste meisjesnamen in Brazilië, Australië en het Verenigd Koninkrijk.
Isabella heeft zowel een moderne als een traditionele uitstraling en is populair bij een breed scala aan ouders, van Britse tot Spaanse afkomst, en is vrouwelijker en romantischer dan Isabelle.
Een deel van het succes van Izzabella is wellicht te danken aan het feit dat het een breed scala van ouders op verschillende manieren aanspreekt. Het is zowel vrouwelijk als klassiek, met een lange geschiedenis als koninklijke en klassieke Spaanse meisjesnaam, en toch is het een naam die zich thuis voelt op het internationale toneel: sommige ouders kiezen voor de verkorte vorm Bella, anderen geven de voorkeur aan Izzy of Issy, terwijl weer anderen aandringen op het gebruik van de volledige, vier-lettergrepige naam .
Isabella stond bekend als de koningin, hertogin en gravin van Europa, een term die door Shakespeare werd gebruikt in Measure for Measure. Isabella van Beieren (1371-1435) was een van hen. In latere tijden regeerden Isabella I en II van Bourbon. Verschillende Isabellas regeerden ook over Jeruzalem, Frankrijk, Spanje, Brazilië en Luxemburg. Isabella de Perón werd president van Argentinië. In de moderne tijd zijn prinses Isabella van Denemarken (geboren in 2007) en Isabella Lily Juliana van Vollenhoven, dochter van prins Bernhard en prinses Annette, in Nederland bekend. Andere beroemde namen buiten de koninklijke familie zijn Isabella Rossilini, een beroemde Italiaanse actrice, en Isabella Hadid, een Amerikaans-Nederlands fotomodel. Deze namen zijn… zijn ook erg populair bij kinderen in … BA-er (significant Amerikaanse) kinderen, bijvoorbeeld. Tom Cruise en Nicole Kidman noemden hun dochter Isabella Jane “Bella” Cruise (1992). Isabella Damon (2006) is de dochter van Matt Damon. Ook presentatrice Ruth Mogre en haar man Donatello Pilas noemden hun baby Isabella (2017). Isabella is ook een favoriete naam in veel literaire werken, series en films: Isabella Knightley is ‘Emma’ van Jane Austin, Isabella Linton is ‘Wuthering Heights’, Isabella Williams is ‘The Young and Restless’ serie. Isabella is ook beroemd om haar merk caravantenten en een Venus inslagkrater is naar haar genoemd.

Opbouw van de naam Isabella

De naam Isabella bestaat uit 8 letters. De oorsprong van Isabella is Italiaans. Andere namen die lijken op Isabella zijn Isabelle.

Spelling van de naam Isabella

Spelling volgens het internationaal alfabet

I Italia
S Santiago
A Amsterdam
B Baltimore
E Edison
L Liverpool
L Liverpool
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

I Izak
S Simon
A Anna
B Bernard
E Eduard
L Lodewijk
L Lodewijk
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

I India
S Sierra
A Alfa
B Bravo
E Echo
L Lima
L Lima
A Alfa