Meisjesnaam: Jada

Alles over de naam Jada

De meisjesnaam Jada staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 530 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 25 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Wijs, Edelsteen, Mooie vrouw.

Herkomst en betekenis van de naam Jada

Jada is een tamelijk vrouwelijke voornaam; de betekenis van de naam Jada verschilt van taal tot taal, van land tot land en van cultuur tot cultuur, soms met dezelfde betekenis, soms met verschillende betekenissen De naam Jada is een variant van Jade, afgeleid van de gelijknamige edelsteen Jada (yahda) ) betekent “hij weet” in het Hebreeuws, terwijl Jayda (جيداء) goede of mooie vrouw betekent in het Arabisch. Het is de meest voorkomende naam in de VS en is bekend in alle Engelssprekende landen. Daarnaast zijn er ouders in Frankrijk, Italië en Japan te vinden op ……. Nederland! kiest regelmatig voor deze naam. In Nederland bestaan ook de spellingen Jáda, Jäda, Jāda en Jadá; de naam Jada wordt ook vaak gebruikt in combinatienamen als Jada Abigail en Jada Amalia. Bekende personen zijn onder meer Jada Pinkett Smith (actrice) en Jada Hart (tennisspeelster).

Opbouw van de naam Jada

De naam Jada bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Jada is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Jada zijn Jade,Jody,Nada.

Spelling van de naam Jada

Spelling volgens het internationaal alfabet

J Jérusalem
A Amsterdam
D Danemark
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

J Jan
A Anna
D Dirk
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

J Juliett
A Alfa
D Delta
A Alfa