Meisjesnaam: Jade

Alles over de naam Jade

De meisjesnaam Jade staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 85 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 173 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Steen Van De Flank, Edelsteen.

Herkomst en betekenis van de naam Jade

Jade is een Engelse meisjesnaam van Spaanse oorsprong. Het is afgeleid van de edelsteen jade. De naam is afgeleid van het Spaanse “piedra de la ijada”. Vrijer vertaald als “steen tegen zijpijn”, geloofde men dat de steen genezende krachten bezat.
Oorspronkelijk was Jade een uniseks naam, vooral in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. In Nederland wordt de naam Jade nu vooral aan meisjes gegeven. Steeds vaker wordt de naam ook in verband gebracht met edelstenen, zoals Beryl, Esmeralda, Parel en Robijn.
Varianten zijn Giade, Jada, Jadé, Jadee, Jady, Jaida, Jaïda, Jayda, Jayde, Jyade en Yade.
Jade Jagger is de dochter van Mick Jagger en Bianca Jagger. Jade Marie is het kind van Giada De Laurentiis (Italiaanse tv-kok) & Todd Thompson (tv-ster) 2018.

Opbouw van de naam Jade

De naam Jade bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Jade is Spaans. Andere namen die lijken op Jade zijn Jada,Jody,Yade.

Spelling van de naam Jade

Spelling volgens het internationaal alfabet

J Jérusalem
A Amsterdam
D Danemark
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

J Jan
A Anna
D Dirk
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

J Juliett
A Alfa
D Delta
E Echo