Meisjesnaam: Jula

Alles over de naam Jula

De meisjesnaam Jula staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 109 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 140 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: De jongeling, Gewijd aan Jupiter.

Herkomst en betekenis van de naam Jula

Jula is een meisjesnaam die snel aan populariteit wint. De oorsprong is onbekend; Jula is wellicht afgeleid van Julia. Julia is ook een populaire meisjesnaam; de exacte betekenis van Julia is niet bekend. De naam Julia betekent waarschijnlijk “kind van Jupiter”. Het is ook een bijbelse naam, afgeleid van het woord iovilius, dat “gewijd aan Jupiter” betekent. De oorspronkelijke vorm van de naam is Julia (Latijn). De Romeinse voornaam wordt in de Bijbel gegeven door een vrouw die door Paulus in zijn brief aan de Romeinen wordt genoemd. De naam wordt ook gedragen door de vroege heiligen. In de literatuur wordt hij gedragen door een personage in Shakespeare’s toneelstuk The Two Gentlemen of Verona (1592).Jula is ook de bijnaam van een meisje dat Julita heet.

Opbouw van de naam Jula

De naam Jula bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Jula is Duits. Andere namen die lijken op Jula zijn Jill,Jule,Jules,Julia,Julie,Julin,Julot,Juul.

Spelling van de naam Jula

Spelling volgens het internationaal alfabet

J Jérusalem
U Uppsala
L Liverpool
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

J Jan
U Utrecht
L Lodewijk
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

J Juliett
U Uniform
L Lima
A Alfa