Meisjesnaam: Jule

Alles over de naam Jule

De meisjesnaam Jule staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 254 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 56 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: De Jeugdige, Aan Jupiter Gewijd, Waardevol Juweel.

Herkomst en betekenis van de naam Jule

Jule is een mooie en populaire meisjes- en jongensnaam. In Nederland is het gebruikelijk dat ouders hun dochters vernoemen – één op de tien keer naar hun eigen zonen. In de VS wordt het in een derde van de gevallen aan een zoon gegeven. En in Frankrijk is Jule een 100% typische jongensnaam; de naam Jule kan van meerdere namen zijn afgeleid. Als meisjesnaam kan hij afgeleid zijn van Julia of Jula. De betekenis zou kunnen zijn “jeugdig” of “toegewijd aan Jupiter”. Het kan ook afgeleid zijn van de naam Jewel, wat kostbaar juweel betekent. Als jongensnaam is hij afgeleid van de naam Jules, die ook is afgeleid van Julius, de naam van de Romeinse gens (familie, geslacht) waartoe Gaius Iulius Caesar behoorde, en van het Griekse ioulos, dat “de eerste harige baard”, of “jeugdige man” betekent Het Griekse woord ioulos betekent “de eerste harige baard”, d.w.z. “jongeman”. Een andere verklaring is dat Jovilius “gewijd was aan Jupiter”.
De naam Jule is sinds het begin van de jaren 2000 steeds populairder onder ouders. Het is kort, helder en net een andere naam dan Julia of Jula. Bij de mannen zijn de bekendste namen Jule Styne, een Amerikaans componist, en Jule Charney, een populaire Amerikaanse weerman. Jule Niemeer is een getalenteerd Duits tennisspeler en Jule Gersdorf is een bekend journalist.

Opbouw van de naam Jule

De naam Jule bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Jule is Frans. Andere namen die lijken op Jule zijn .

Spelling van de naam Jule

Spelling volgens het internationaal alfabet

J Jérusalem
U Uppsala
L Liverpool
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

J Jan
U Utrecht
L Lodewijk
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

J Juliett
U Uniform
L Lima
E Echo