Meisjesnaam: Juul

Alles over de naam Juul

De meisjesnaam Juul staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 67 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 215 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Puur, Schoon, Kroon, Rein, Zuiver, Kroon.

Herkomst en betekenis van de naam Juul

Kaat is een mooie Vlaamse en Nederlandse meisjesnaam. Vlaamse ouders kiezen meestal voor Kaat, terwijl Nederlandse ouders voor Keet kiezen. Beide namen zijn populair. En beide namen zijn afgeleid van het Griekse Katharina (ook Catharina) via Kate. En Katharina is een Griekse meisjesnaam die “puur” betekent. De naam is verwant met het woord “katharos”, dat “zuiver, schoon, rein” betekent. Het kan ook verband houden met het Perzische woord “kéthar”. Dit betekent ‘kroon’; Katherine is een van de oudste en meest gebruikte meisjesnamen, met eindeloos veel variaties en bijnamen; Kaat Wils is een beroemde Belgische professor; Kaat Bollen is een beroemde Nederlandse mosselvrouw; Kaat Bomans is een bekend personage uit de tv-serie Thuis; Kaatje van Ketnet is een programma op de kinder- en jongerenzender Ketnet van de VRT.

Opbouw van de naam Juul

De naam Juul bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Kaat is Nederlands. Andere namen die lijken op Juul zijn Kate,Kato,Keet,Kit.

Spelling van de naam Juul

Spelling volgens het internationaal alfabet

K Kilogramme
A Amsterdam
A Amsterdam
T Tripoli

Spelling volgens het Nederlands alfabet

K Karel
A Anna
A Anna
T Teunis

Spelling volgens het NAVO-alfabet

K Kilo
A Alfa
A Alfa
T Tango