Meisjesnaam: Kaat

Alles over de naam Kaat

De meisjesnaam Kaat staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 455 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 30 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Aan Jupiter Gewijd, De Jeugdige.

Herkomst en betekenis van de naam Kaat

Juul is een meisjesnaam of een jongensnaam. In Nederland geven ouders deze naam vaak aan meisjes. In België is het tegendeel waar: Juul is meer een jongensnaam.De naam Juul is afgeleid van Julius, wat ‘een jongen’ betekent. Voor meisjes kan het ook van Julia komen.Juul lijkt misschien een erg Nederlandse naam, maar hij komt in de Scandinavische landen evenveel voor. In Denemarken, bijvoorbeeld, is het ook een veel voorkomende achternaam.
Terug naar betekenis: Julius is een Latijnse familienaam, waarvan de betekenis onbekend is. Het is wellicht verwant aan het Griekse woord “ioulos” dat “eerste, harige baard” betekent. De naam zou dan “jeugdig” betekenen. Een andere theorie is dat het is afgeleid van “Jovilius”, wat “gewijd aan Jupiter” betekent. In het Nieuwe Testament komt Julius voor als de naam van de Romeinse hoofdman die Paulus naar Rome zou brengen (Handelingen 27).

Opbouw van de naam Kaat

De naam Kaat bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Juul is Nederlands. Andere namen die lijken op Kaat zijn .

Spelling van de naam Kaat

Spelling volgens het internationaal alfabet

J Jérusalem
U Uppsala
U Uppsala
L Liverpool

Spelling volgens het Nederlands alfabet

J Jan
U Utrecht
U Utrecht
L Lodewijk

Spelling volgens het NAVO-alfabet

J Juliett
U Uniform
U Uniform
L Lima