Meisjesnaam: Kiara

Alles over de naam Kiara

De meisjesnaam Kiara staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 337 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 42 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Licht, Heldere (van Clara), Beroemd, Witte Kaketoe (Aboriginal), Eerste zonnestraal (Koreaans)..

Herkomst en betekenis van de naam Kiara

De naam Chiara is een mooie, kosmopolitische en veelzijdige meisjesnaam. Internationaal, omdat het een zeer populaire naam is bij ouders over de hele wereld. Het staat hoog in de VS, Brazilië, Frankrijk, het VK, Argentinië, Hongarije en België. Het is een veelzijdige naam omdat hij veel verschillende betekenissen heeft. De naam Chiara betekent bijvoorbeeld “licht, helder, klein donker ding, valkparkiet, eerste zonnestraal”.
Kiara kan worden beschouwd als een variant van zowel de Italiaanse naam Chiara als de Ierse naam Ciara. Chiara is de Italiaanse vorm van Clara, wat ‘helder’ of ‘duidelijk’ betekent. Ciara, daarentegen, is de vrouwelijke vorm van de mannelijke naam Ciar en is afgeleid van het oude Ierse woord cíar, dat “donker” betekent. Ciara is ook een Australische naam die “witte papegaai” betekent in Aboriginaltalen, en zijn wortels heeft in een Koreaanse naam die “eerste zonnestralen” betekent; de naam kwam onder de aandacht in 1988, toen het zangduo Ciara het nummer “This Time” uitbracht. De populariteit werd nog versterkt door het personage Chiara in de Disney-animatiefilm The Lion King (1998). Zij is de dochter van Simba in The Lion King.
Er zijn ook beroemdheden met deze naam op alle continenten. Onder hen bevinden zich de Puerto Ricaanse Miss Universe Chiara Liz Ortega, het Oegandese model Chiara Kabukulu, de beroemde Indiase actrice Chiara Avani en de Amerikaanse voetbalster Chiara Bosio.
We hebben al gezegd dat Kiara ook de dochter van Simba is in The Lion King. Kiara Kie is de hoofdpersoon in de Netflix-serie The Outer Banks; Kiara past bij stijlvolle, moderne namen als Keira en Kaia.

Opbouw van de naam Kiara

De naam Kiara bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Kiara is Keltisch. Andere namen die lijken op Kiara zijn Chiara,Ciara,Diara,Keira,Kira,Kübra,Kyara,Kyra,Liara.

Spelling van de naam Kiara

Spelling volgens het internationaal alfabet

K Kilogramme
I Italia
A Amsterdam
R Roma
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

K Karel
I Izak
A Anna
R Rudolf
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

K Kilo
I India
A Alfa
R Romeo
A Alfa