Meisjesnaam: Kiki

Alles over de naam Kiki

De meisjesnaam Kiki staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 86 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 170 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Parel, Kind, Gehoornd, Zondag (van het Griekse Kiriaki/Κυριακή).

Herkomst en betekenis van de naam Kiki

Kiki is een veelzijdige, korte en hippe Nederlandse meisjesnaam; de naam Kiki komt voor als voornaam, bijnaam en familienaam. Vleivorm is afgeleid van de kindernamen Grietje en Grytsje. Deze namen zijn op hun beurt afgeleid van Margaretha, dat is afgeleid van het Griekse margaritès dat “parel” betekent, en dat kan worden teruggevoerd op het Iraanse *m(a)rga-ahri-ita, “geboren uit de schaal van een vogel”, d.w.z. oester Het zou mogelijk zijn. Sommige bronnen suggereren dat kiki van Spaanse oorsprong is. Over het algemeen geven Nederlandse, Britse, Deense en Belgische ouders hun baby’s echter bijna altijd deze naam. Kiki is ook een verkorte vorm van verschillende namen, bv. namen die met “K” beginnen. In het Grieks is het een verkorte vorm van Kiriaki (wat zondag betekent) en in Scandinavische landen is het een verkorte vorm van Christina (wat christen betekent). Kiki Byrne (modeontwerpster), Kiki Kogelnik (schilderes) en Kiki Smith (kunstenares) zijn bekende voorbeelden. In Nederland kennen we natuurlijk Kiki Bertens, de meest succesvolle vrouwelijke tennisspeelster. Het wordt ook gebruikt als bijnaam voor mannen. Kiki Moussampa is een Nederlandse voetballer. Haar echte naam is Kizito.

Opbouw van de naam Kiki

De naam Kiki bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Kiki is Spaans. Andere namen die lijken op Kiki zijn Kick,Miki,Niki.

Spelling van de naam Kiki

Spelling volgens het internationaal alfabet

K Kilogramme
I Italia
K Kilogramme
I Italia

Spelling volgens het Nederlands alfabet

K Karel
I Izak
K Karel
I Izak

Spelling volgens het NAVO-alfabet

K Kilo
I India
K Kilo
I India