Meisjesnaam: Lea

Alles over de naam Lea

De meisjesnaam Lea staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 190 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 85 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Van de vlakte, Weiland, Vermoeid.

Herkomst en betekenis van de naam Lea

Lea is een mooie, korte meisjesnaam. Vertaald uit het Hebreeuws, betekent Lea “moe”. Als je het verhaal van Lea kent, zul je ook begrijpen waarom ze deze naam heeft. De naam Lea (Hebreeuws לאָה, Le’ah) was volgens de Hebreeuwse bijbelse traditie de eerste vrouw van Jakob, de moeder van zijn zoon die de stichter werd van zes van de twaalf stammen van Israël, en dus de eerste van de twee stichters van Israël Zij was de persoon die de eerste van de twee stichters van Israël werd. Leah had een dochter, Dina. De naam Lea is ook afgeleid van het Oudengelse Lee, dat weide, van de vlakte betekent. De naam kent in Nederland en België verschillende spellingsvarianten, waarvan Léa de bekendste is.Andere drieletternamen beginnend met L, Loa en Lua, zijn populair bij ouders.Bekende bezitters van de naam Lea zijn Léa Seydoux (actrice), Léa Wolman ( lid van de Belgische koninklijke familie), onder anderen.

Opbouw van de naam Lea

De naam Lea bestaat uit 3 letters. De oorsprong van Lea is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Lea zijn Leah,Leanne,Leanore,Leia,Lela,Lena,Leni,Lexi,Li,Lia,Lio,Lis,Liv,Liz,Lo,Loa,Lot,Lou,Lua,Lux,Luz,Lyo,Nea,Tea.

Spelling van de naam Lea

Spelling volgens het internationaal alfabet

L Liverpool
E Edison
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

L Lodewijk
E Eduard
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

L Lima
E Echo
A Alfa