Meisjesnaam: Leah

Alles over de naam Leah

De meisjesnaam Leah staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 158 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 103 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Mooi meisje, Wilde Koe, Vermoeid, Van de vlakte, Weiland.

Herkomst en betekenis van de naam Leah

Leah is een populaire meisjesnaam. Zoals Lea op dit moment. Leah is een vrouwelijke voornaam van Hebreeuwse oorsprong. De naam zou afgeleid zijn van (Hebreeuws: לּה) of verwant aan het Akkadische ሁ littu dat ‘mooi meisje’ betekent.Leah is Proto-Semitisch *layʾ-at -~laʾay-at- mogelijk afgeleid van “koe” of “antilope”; de naam Leah kan worden herleid tot de aartsvader Leah, een van de twee vrouwen van Jacob in de Bijbel. Sommigen menen dat de naam Leah is afgeleid van het Hebreeuwse woord le’ah, dat “moe” betekent. Deze betekenis kan afgeleid zijn van het aantal kinderen dat ze baarde… . In het Oude Testament was Leah de eerste vrouw van Jakob en de moeder van zijn dochter Dinah en zes zonen, waaronder Ruben, Simeon, Levi en Juda. Zij wordt beschouwd als een van de belangrijkste patriarchen in de Bijbel.

De laatste jaren heeft deze zachte en bekende bijbelse naam veel aanhang gekregen. Leah heeft de oudtestamentische favorieten Rebecca en Rachel al overtroffen.

Leah Clearwater is de vrouwelijke weerwolf in de Twilight-reeks van Stephenie Meyer, Leah Price is de hoofdpersoon in de Poisonwood Bible van Barbara Kingsolver en actrice Leah Remini is de huidige draagster.

Opbouw van de naam Leah

De naam Leah bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Leah is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Leah zijn Lea,Lia,Lio,Lis,Liv,Liz,Loa,Lot,Lou,Lua,Lux,Luz,Lyo.

Spelling van de naam Leah

Spelling volgens het internationaal alfabet

L Liverpool
E Edison
A Amsterdam
H Havanna

Spelling volgens het Nederlands alfabet

L Lodewijk
E Eduard
A Anna
H Hendrik

Spelling volgens het NAVO-alfabet

L Lima
E Echo
A Alfa
H Hotel