Meisjesnaam: Linde

Alles over de naam Linde

De meisjesnaam Linde staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 91 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 163 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Kenner Van Geheimen, Slang, Schild.

Herkomst en betekenis van de naam Linde

Linde is een veel voorkomende meisjesnaam, gegeven door ouders, vooral in Duits- en Nederlandstalige landen. De naam is afgeleid van “Linda”, een verkorte vorm van Germaanse namen met de stam -lind, zoals Ermeline, Sieglinde en Gerlinde. Linde verwijst naar een lindeboom of een wapen gemaakt van lindehout. Linde ging later “lindenschild” of “slang” (als geheim kenner) betekenen. Als natuurnaam past Linde goed bij namen als Ruth en Steer; de naam Linde is nog steeds erg populair bij Belgische en Nederlandse ouders. Linde is natuurlijk een loofboom, maar wist u dat Linde ook een groot Duits bedrijf is? En dat Linde een favoriete plaatsnaam is? Er is een stad in Gelderland, een nederzetting in Deventer en een rivier genaamd Linde in Friesland (maar er zijn er nog veel meer!). Lynde. Een variant van de naam is Lynde.

Opbouw van de naam Linde

De naam Linde bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Linde is Germaans. Andere namen die lijken op Linde zijn Linda,Lindy.

Spelling van de naam Linde

Spelling volgens het internationaal alfabet

L Liverpool
I Italia
N New York
D Danemark
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

L Lodewijk
I Izak
N Nico
D Dirk
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

L Lima
I India
N November
D Delta
E Echo