Meisjesnaam: Liv

Alles over de naam Liv

De meisjesnaam Liv staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 15 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 501 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Beschermer, Leven.

Herkomst en betekenis van de naam Liv

De Scandinavische naam “Liv” is in Nederland bekend en was al bekend bij Engelssprekende ouders. Het kan afgeleid zijn van het Oudnoordse ‘hlíf’. Liv betekent ‘voogd’, dus het is een stoere naam. Het kan ook in Engeland zijn ontstaan. In het Engels wordt Liv ook gebruikt als afkorting voor Olivia. Het is afgeleid van het Latijnse woord “olivarius”, dat “olijfboom” of “olijfplanter” betekent. De olijftak is een symbool van vrede. De olijfboom symboliseert ook een periode van rust en vrede.Er zijn veel variaties van de naam Liv (ook in andere talen). In het Engels zijn de varianten van Liv: Leev, Livea, Livee, Livi, Livie, Livija, Liviya, Livvie, Livvy, Livy, Livya, Lyv en Lyvia. Een variant van de naam in andere talen is Live (Scandinavisch). de naam Liv is nog steeds erg populair in Noorwegen, evenals in andere Scandinavische landen zoals Zweden en Denemarken. babynamen.nl merkt op dat aanstaande ouders steeds vaker op zoek zijn naar Liv. Wij hebben gemerkt dat er een groeiende tendens is bij toekomstige ouders om Liv te zoeken.
Veel mensen zullen de naam van actrice Liv Tyler herkennen, die de hoofdrol speelde in de Lord of the Rings-trilogie.

Opbouw van de naam Liv

De naam Liv bestaat uit 3 letters. De oorsprong van Liv is Scandinavisch. Andere namen die lijken op Liv zijn Lia,Lian,Lien,Lila,Lily,Lina,Linn,Lio,Lis,Lisa,Lise,Liva,Livi,Livia,Liviya,Liya,Liz,Liza,Lize,Lizz,Lova,Riv,Siv.

Spelling van de naam Liv

Spelling volgens het internationaal alfabet

L Liverpool
I Italia
V Valencia

Spelling volgens het Nederlands alfabet

L Lodewijk
I Izak
V Victor

Spelling volgens het NAVO-alfabet

L Lima
I India
V Victor