Meisjesnaam: Liva

Alles over de naam Liva

De meisjesnaam Liva staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 58 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 226 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Vlag, Beschermer, Leven, Olijfboom.

Herkomst en betekenis van de naam Liva

Liva is een populaire meisjesnaam. Het is waarschijnlijk afgeleid van Olivia. In het Engels wordt Liv ook gebruikt als afkorting voor Olivia. Dit is afgeleid van het Latijnse Olivarius, dat “olijfboom” of “olijfplanter” betekent. De olijftak is een symbool van vrede. De olijfboom symboliseert ook perioden van rust en vrede. Liva kan ook een moderne spelling zijn van de Scandinavische naam Liv. De naam is afgeleid van het Oudnoordse ‘hlíf’. Het betekent ‘beschermer’. En, ‘liv’ is een modern Zweeds woord dat ‘leven’ betekent. De naam is niet alleen in Nederland populair, maar ook in Scandinavië. Deense ouders zijn erg blij met de naam Liva voor hun dochter. Het is een van de top drie namen daar elk jaar.

Opbouw van de naam Liva

De naam Liva bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Liva is Arabisch. Andere namen die lijken op Liva zijn Liv,Livi,Livia,Lova,Riva,Ziva.

Spelling van de naam Liva

Spelling volgens het internationaal alfabet

L Liverpool
I Italia
V Valencia
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

L Lodewijk
I Izak
V Victor
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

L Lima
I India
V Victor
A Alfa