Meisjesnaam: Liz

Alles over de naam Liz

De meisjesnaam Liz staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 78 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 197 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: God Heeft Gezworen, God Is Degene Bij Wie Ik Zweer, God Is Mijn Eed.

Herkomst en betekenis van de naam Liz

Liz is een superkorte, mooie meisjesnaam, afgeleid van de naam Elizabeth uit Elisheba, wat goddelijke eed of God is tevreden betekent (Hebreeuws ‘el/אל’ = God + ‘shéva’/ ׁבֶ” = eed; Liz is de kortste variatie na Lizzy en Lizzie; er zijn veel variaties van de naam Elizabeth, het eerste deel Elize, Eliza, Elly, Ellie en Ella, Else en Elsa, Els en Elske, en variaties op het laatste deel, zoals Lies, Lieske, Lise, Lizyz of Isa. In Nederland is er ook een variant van de spelling Lizzie en een verkorte vorm Izzy. Het wordt ook vaak gebruikt in combinatie met andere namen, zoals Liz Amelia of Liz June. De laatste jaren is de naam sterk populair geworden in Nederland en België, en staat hij zelfs steevast in de top 100 van meisjesnamen. In Nederland en België verkiezen ouders eerder Lizzy dan Lizzie. Lizzy en Liz wedijveren echter vaak om de eerste plaats: als we het aantal keren tellen dat Lizzy, Lizzie en Liz door ouders zijn gegeven, staan deze namen samen net onder Julia op de eerste plaats Liz Claiborne is een beroemde mode-ontwerpster, Liz Knowles is een zangeres en Liz Phair is een bekende muzikante.

Opbouw van de naam Liz

De naam Liz bestaat uit 3 letters. De oorsprong van Liz is Engels. Andere namen die lijken op Liz zijn Lia,Lian,Lien,Lila,Lily,Lina,Linn,Lio,Lis,Lisa,Lise,Liv,Liva,Livi,Liya,Liza,Lize,Lizette,Lizz,Lizzie,Lizzy,Luz.

Spelling van de naam Liz

Spelling volgens het internationaal alfabet

L Liverpool
I Italia
Z Zürich

Spelling volgens het Nederlands alfabet

L Lodewijk
I Izak
Z Zaandam

Spelling volgens het NAVO-alfabet

L Lima
I India
Z Zulu