Meisjesnaam: Liza

Alles over de naam Liza

De meisjesnaam Liza staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 379 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 37 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: God Is Degene Bij Wie Ik Zweer, God Heeft Gezworen, God Is Mijn Eed.

Herkomst en betekenis van de naam Liza

Liza is een mooie meisjesnaam; de naam Liza is afgeleid van namen als Elizabeth & Eliza en Luiza. Elizabeth is een variant van de Hebreeuwse naam Elisheva (אֱלִישֶ), wat “mijn God is een gelofte” of “mijn God is rijk” betekent. Zij komt in het Oude Testament voor als de naam van de vrouw van Aäron (“Elisheva” in het Hebreeuws) en in het Nieuwe Testament als de vrouw van Zacharia de priester en de moeder van Baptiston. Het is ook de naam van verschillende heiligen en koninginnen.Lize is een populaire variant van Liza (d.w.z. Elizabeth).De naam Liza is populair in België en Nederland. Liza Minnelli en Liza Schepen van Nederland zijn bekende voorbeelden.

Opbouw van de naam Liza

De naam Liza bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Liza is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Liza zijn Liz,Lize,Lizz,Lizzy,Luz.

Spelling van de naam Liza

Spelling volgens het internationaal alfabet

L Liverpool
I Italia
Z Zürich
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

L Lodewijk
I Izak
Z Zaandam
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

L Lima
I India
Z Zulu
A Alfa