Meisjesnaam: Lize

Alles over de naam Lize

De meisjesnaam Lize staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 87 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 169 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: God Is Degene Bij Wie Ik Zweer, God Heeft Gezworen, God Is Mijn Eed.

Herkomst en betekenis van de naam Lize

Lize is een mooie meisjesnaam; de naam Lize is, evenals de naam Liza, afgeleid van de namen Elizabeth & Eliza en Luiza. Elizabeth is een variant van de Hebreeuwse naam Elisheva (אֱלִישֶ), wat “mijn God is een gelofte” of “mijn God is rijk” betekent. Zij komt in het Oude Testament voor als de naam van de vrouw van Aäron (“Elisheva” in het Hebreeuws) en in het Nieuwe Testament als de vrouw van Zacharia de priester en de moeder van Baptiston. Het is ook de naam van verschillende heiligen en koninginnen. De naam Lize is populair in België en Nederland. De laatste jaren is de naam Lize populairder bij ouders dan Liza. Bekende namen zijn Lize Marke (zangeres) en Lize van der BIjl (actrice) in Nederland.

Opbouw van de naam Lize

De naam Lize bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Lize is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Lize zijn Liz,Liza,Lizette,Lizz,Lizzy,Luz.

Spelling van de naam Lize

Spelling volgens het internationaal alfabet

L Liverpool
I Italia
Z Zürich
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

L Lodewijk
I Izak
Z Zaandam
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

L Lima
I India
Z Zulu
E Echo