Meisjesnaam: Lova

Alles over de naam Lova

De meisjesnaam Lova staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 500 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 27 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Lova is een Zweedse meisjesnaam. De naam Lova wordt steeds populairder in Nederland. De naam Lova betekent ‘beroemde strijder, strijder om de buit’ betekent. De naam is afgeleid van de meisjesnaam Lovisa, een Zweedse variant op Louise..

Herkomst en betekenis van de naam Lova

Lova is een Zweedse meisjesnaam; Lova is eigenlijk een cosnaam van de Zweedse naam Lovisa. Lovisa is ook een Zweedse vrouwelijke variant van de mannelijke naam Louis of Ludwig; Lovisa betekent ‘beroemde vrouwelijke krijger’ (van Oudhoogduits ‘hlūt’ = beroemd/luid + ‘wīg’ = oorlog/strijd/gevecht). De betekenis van de naam Lova is dus ook “beroemde krijger”.
De Louise-familienaam “Lova”, die tot voor kort in Nederland vrijwel onbekend was, is in Zweden een van de beste meisjesnamen. Ook in Nederland en België is het de laatste jaren steeds populairder geworden. Vorig jaar was het de meest voorkomende naam die door ouders in Nederland werd gegeven, na Zweden. Natuurlijk hebben ook veel Zweden deze naam, bijvoorbeeld Lova Lundin (voetballer).

Opbouw van de naam Lova

De naam Lova bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Lova is Zweeds. Andere namen die lijken op Lova zijn Liv,Liva,Livi,Nova.

Spelling van de naam Lova

Spelling volgens het internationaal alfabet

L Liverpool
O Oslo
V Valencia
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

L Lodewijk
O Otto
V Victor
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

L Lima
O Oscar
V Victor
A Alfa