Meisjesnaam: Lucy

Alles over de naam Lucy

De meisjesnaam Lucy staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 150 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 112 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Licht.

Herkomst en betekenis van de naam Lucy

Lucy is een meisjesnaam. De naam Lucy is een Engelse meisjesnaam die ‘licht’ betekent. Lucy is de Engelse versie van de Romeinse naam Lucia, die is afgeleid van het Latijnse woord “lux” dat “licht” betekent. Lucy en Lucia werden ooit gegeven aan meisjes geboren bij zonsopgang. Er zijn veel variaties van de naam Lucie. Lucie wordt ook gespeld als Luci en Lucie. Lucia van Syracuse was een christelijke martelares van het Romeinse Rijk. Ze werd de beschermheilige van de blinden. De vroegste vermelding van de naam (Lucie) in Nederland dateert van 1556.
Lucy was populair in Engeland en Wales, maar is nu ook populair in de VS en Nederland. De naam Lucy komt ook vaak voor in hits. De bekendste is ongetwijfeld ‘Lucy in the Sky with Diamonds’ van de Beatles.
Lucy Lochit komt voor in John Gay’s komische opera Beggars Opera, en Lucy Snow is de hoofdpersoon in Charlotte Bronte’s roman Villette. Lucy is ook een Franse sci-fi actiefilm (in het Engels) geregisseerd door Luc Besson en met Scarlett Johansson in de hoofdrol.

Opbouw van de naam Lucy

De naam Lucy bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Lucy is Frans. Andere namen die lijken op Lucy zijn Luca,Luce,Lucia,Lucie.

Spelling van de naam Lucy

Spelling volgens het internationaal alfabet

L Liverpool
U Uppsala
C Casablanca
Y Yokohama

Spelling volgens het Nederlands alfabet

L Lodewijk
U Utrecht
C Cornelis
Y Ypsilon

Spelling volgens het NAVO-alfabet

L Lima
U Uniform
C Charlie
Y Yankee