Meisjesnaam: Mae

Alles over de naam Mae

De meisjesnaam Mae staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 108 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 142 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Ster, Water, Groots, Geboren in Mei, Illusie.

Herkomst en betekenis van de naam Mae

Mae is een meisjesnaam met vele mogelijke oorsprongen en betekenissen: mae is een Hebreeuwse voornaam voor meisjes. Het betekent `groot, meder, geboren in mei`.Mae is ook afgeleid van Maya. Zo ja, dan is de plaats van herkomst Azië. In de oude Indiase taal Sanskriet, betekent het ‘visie’. Maya is de naam van Boeddha’s moeder. Mae kan ook een afgeleide zijn van Mary, in welk geval de oorsprong Engels zou zijn. In feite wordt de naam vooral gebruikt in de VS en op …… Het is gegeven in. Nederland!
Varianten van Mae zijn Maé , Mãe en Maë . Het wordt soms ook gecombineerd met andere namen om samengestelde namen te maken, zoals Maelynn, een combinatie van Lynn en Mae.

Vanessa Mae, Rita Mae Brown, Mae West, Big Mama Thornton en Tina Turner zijn allemaal bekend, en ze werd geboren als Anna Mae Bullock.

Opbouw van de naam Mae

De naam Mae bestaat uit 3 letters. De oorsprong van Mae is Engels. Andere namen die lijken op Mae zijn Dae,Kae,Maan,Macy,Maelle,Maere,Maeson,Maeve,Maevie,Maeylon,Maja,Mara,Mare,Maud,May,Maya,Mei,Mia,Moa,Rae.

Spelling van de naam Mae

Spelling volgens het internationaal alfabet

M Madagaskar
A Amsterdam
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

M Maria
A Anna
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

M Mike
A Alfa
E Echo