Meisjesnaam: Maeve

Alles over de naam Maeve

De meisjesnaam Maeve staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 44 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 286 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Betoverend, Vreugde.

Herkomst en betekenis van de naam Maeve

Maeve is een meisjesnaam; Maeve is van Keltische oorsprong, overwegend gebruikt in het Engels en het Iers; de betekenis van Maeve is “verleidelijke, betoverende zij”. Het is afgeleid van het element meadhbh, dat ‘betoverend, bedwelmend’ betekent. De naam is een vertaling van het Gaelische meadhbh (Oud-Iers), dat in de Ierse mythologie werd gedragen door de legendarische krijgerkoningin van de Conakts. Het komt ook voor in Shakespeare’s toneelstuk Romeo and Juliet, Meaning and Origin”>Julia (1595) als Mab, de feeënkoningin, en is waarschijnlijk vernoemd naar de Conakt koningin zelf. De naam wordt vooral in Ierland gebruikt. In Nederland kiezen steeds meer ouders deze naam voor hun dochters.

Maeve heeft 18 afleidingen die in het Engels en in vreemde talen worden gebruikt. Engelse afgeleiden zijn Mab (ook in het Iers), Madhbh, Maebh, Maevi, Maevy, Maive, Mave (ook in het Iers), Mavi, Mavis (Franse betekenis en herkomst”> ook in het Frans), Mayve, Meabh Meadhbh, Medb … Die zijn er.

In vreemde talen gebruikte afleidingen van Maeve zijn het Ierse Maev, het Ierse Maeva, het Ierse Meave en het Ierse Medbh.

Opbouw van de naam Maeve

De naam Maeve bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Maeve is Iers. Andere namen die lijken op Maeve zijn Maevie,Merve.

Spelling van de naam Maeve

Spelling volgens het internationaal alfabet

M Madagaskar
A Amsterdam
E Edison
V Valencia
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

M Maria
A Anna
E Eduard
V Victor
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

M Mike
A Alfa
E Echo
V Victor
E Echo