Meisjesnaam: Marije

Alles over de naam Marije

De meisjesnaam Marije staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 482 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 28 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Zee, Schoonheid, Welgevormd.

Herkomst en betekenis van de naam Marije

Marije is een Nederlandse meisjesnaam; de naam Marije is afgeleid van de naam Maria. En de betekenis van Maria is veelbesproken… Er zijn meer dan 60 verklaringen voor de naam. De meest voorkomende verklaring is.
Maria was oorspronkelijk een Egyptische naam die ‘goede vorm’ of ‘mooi’ betekent en geliefd was bij de (Oud-)Egyptische god (Amon); Hiëronymus († 420) gaat uit van Maria: ‘stilla maris’ = ‘druppel van de zee’, verbasterd tot ‘stella maris’ = ‘ster van de zee” of “verhevene (over de zee)”. Bovendien wordt in veel namen vermeld dat Maria van oorsprong Hebreeuws is, wat dan te maken heeft met “bitter” of “weerbarstig”. Dat komt omdat de meeste namen een positieve betekenis hebben. Zoals reeds gezegd, zijn er vele namen afgeleid van Maria: gedacht kan worden aan Maaike, Marian, Marie, Marieke, Mariëlle, Mariëtte, Marijke, Marina, Miek, Mie, Ria, Riet, enz. Dus zal Mieke binnenkort, zonder dat de andere leerlingen het weten, ook echt dezelfde naam hebben in haar klas. In Nederland hebben ongeveer 8 000 vrouwen de naam Marije.

Opbouw van de naam Marije

De naam Marije bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Marije is Nederlands. Andere namen die lijken op Marije zijn Margje,Marijke,Marijn,Martje,Merijn.

Spelling van de naam Marije

Spelling volgens het internationaal alfabet

M Madagaskar
A Amsterdam
R Roma
I Italia
J Jérusalem
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

M Maria
A Anna
R Rudolf
I Izak
J Jan
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

M Mike
A Alfa
R Romeo
I India
J Juliett
E Echo