Meisjesnaam: Milana

Alles over de naam Milana

De meisjesnaam Milana staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 328 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 43 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Roem, Lief.

Herkomst en betekenis van de naam Milana

Milana is een meisjesnaam van Slavische oorsprong. In het Tsjechisch betekent Milana ‘nobel, bevoorrecht’. In het Russisch is de naam afgeleid van het Oud-Oostslavische woord “mil”, dat “lief, liefdevol, aangenaam, dierbaar” betekent, van het woord “milaya”. In het Russisch betekent Milana dus “dierbaar, geliefde, minnaar” – er is enige discussie over de vraag of de naam Milana oorspronkelijk Tsjechisch of Russisch is, aangezien de etymologie van de naam in beide talen oud is.
Een andere theorie is dat de naam Milana Italiaans is en is afgeleid van de naam van de Italiaanse stad Milaan. Volgens deze theorie betekent Milana “modieuze vrouw”, aangezien Milaan de modehoofdstad van Italië is.
De naam Milana mag niet verward worden met de naam Melania. De Latijnse naam Melania (Frans: Mélanie) is afgeleid van het Griekse μελαινα (melaina) dat “zwart, donker” betekent; hoewel Melania een andere oorsprong en betekenis heeft dan Milana, klinken de twee vergelijkbaar.

Opbouw van de naam Milana

De naam Milana bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Milana is Slavisch. Andere namen die lijken op Milana zijn Malin,Melina,Milena,Silana.

Spelling van de naam Milana

Spelling volgens het internationaal alfabet

M Madagaskar
I Italia
L Liverpool
A Amsterdam
N New York
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

M Maria
I Izak
L Lodewijk
A Anna
N Nico
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

M Mike
I India
L Lima
A Alfa
N November
A Alfa