Meisjesnaam: Niya

Alles over de naam Niya

De meisjesnaam Niya staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 302 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 47 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Vertrouwen, geloof, doel.

Herkomst en betekenis van de naam Niya

Niya is een ongebruikelijke meisjesnaam. Het betekent ‘vertrouwen, geloof’. Niya betekent intentie in het Arabisch; de naam Niya komt ook voor in India. De betekenis van Niya in India is `het verlangen naar iets, doel, schittering’. Niya is een andere naam voor Heer Hanuman, het verlangen naar iets groters, doel, helderheid, zoete nectar. Niya wordt in het Hindi geschreven als नीया, ook een Ierse variant van Nia (van Keltische en Afrikaans-Swahili-oorsprong), wat “doel”, “doel”, “uitstraling” en “schoonheid” betekent.

Opbouw van de naam Niya

De naam Niya bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Niya is Arabisch. Andere namen die lijken op Niya zijn Liya,Miya,Nada,Nala,Naya,Nea,Neha,Nela,Nele,Nell,Nena,Neva,Nika,Niki,Nila,Nina,Nine,Nio,Nisa,Noa,Noah,Noam,Noë,Noé,Noël,Noï,Nola,Nomi,Nona,Noor,Nora,Nore,Nori,Nour,Nova,Nové,Novi,Nowi,Noy,Nuha,Nura,Nyo.

Spelling van de naam Niya

Spelling volgens het internationaal alfabet

N New York
I Italia
Y Yokohama
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

N Nico
I Izak
Y Ypsilon
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

N November
I India
Y Yankee
A Alfa