Meisjesnaam: Nola

Alles over de naam Nola

De meisjesnaam Nola staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 96 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 155 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Witte Schouder, De Bloem Magnolia.

Herkomst en betekenis van de naam Nola

Nola is een trendy meisjesnaam. Er zijn verschillende mogelijke oorsprongen en betekenissen.
Nola is een verkorte vorm van een naam die gewoonlijk wordt geassocieerd met Finola, Enola of Magnolia; Nola is ook een Velengeste vorm van Nuala, een verkorte vorm van Fionnuala (de Gaelische versie van Finola), afgeleid van de Ierse Gaelische elementen “fionn” dat “wit, eerlijk” betekent De naam is afgeleid van ‘fionn’ en ‘guala’ wat ‘schouder’ betekent.De naam Nola komt veel voor in Engelssprekende landen en is de laatste jaren erg populair geworden bij Nederlandse en Belgische ouders.Nola is ook een achternaam.
Nola is als personage in verschillende films verschenen: de naam Nola werd gebruikt voor een populaire heldin in Spike Lee’s epos She’s Gotta Have It uit 1986 en Woody Allen’s Match Point.

Nola is ook de plaatsnaam van de Italiaanse stad Nola, die volgens de kerkelijke overlevering in verband wordt gebracht met de uitvinding van de kerkklok. Nola is ook een populaire afkorting voor New Orleans, Louisiana.

Opbouw van de naam Nola

De naam Nola bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Nola is Iers. Andere namen die lijken op Nola zijn Lola,Nala,Nela,Nele,Nell,Nila,Noël,Pola,Sola.

Spelling van de naam Nola

Spelling volgens het internationaal alfabet

N New York
O Oslo
L Liverpool
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

N Nico
O Otto
L Lodewijk
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

N November
O Oscar
L Lima
A Alfa