Meisjesnaam: Nora

Alles over de naam Nora

De meisjesnaam Nora staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 4 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 625 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Vlam, God Is Mijn Licht, Licht, Eer, Medelijden.

Herkomst en betekenis van de naam Nora

Nora is een mooie en populaire meisjesnaam. Er zijn drie oorspronkelijke versies van Nora, waarbij Nora bestaat als een afgeleide van zowel Honora als Eleanor. In het Iers en Anglo-Normandisch is Honora afgeleid van het Latijnse woord “honor”. In Hongarije werd Nora gecreëerd als een verkorte vorm van Eleonora, een variant van Eleanor. Nora heeft ook zijn oorsprong in de Arabisch-sprekende wereld. Het Arabische woord Nora, ook gespeld Noora of Nura, betekent “licht”.
En Nola is een populaire locatie… Zweden heeft een gemeente en haar hoofdstad die Nola heten. Ennora is een oude stad op het Italiaanse eiland Sardinië. Het is een eiland in Eritrea. Nora Kleina is een prachtig tropisch kustplaatsje aan de Australische kust. Nola is ook een asteroïde in de hoofdgordel (ontdekt door de Oostenrijkse astronoom Johann Palisa). De asteroïde is genoemd naar Nora Helmer, de rebelse hoofdpersoon uit het boek en toneelstuk A Doll’s House van de Noorse toneelschrijver Henrik Ibsen.
Naamvarianten zijn Noor, Noora, Norah, Nura, Noralie en Noraly.

Opbouw van de naam Nora

De naam Nora bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Nora is Iers. Andere namen die lijken op Nora zijn Cora,Mora,Noor,Norah,Noraly,Nore,Nori,Norma,Nour,Nura,Sora,Zora.

Spelling van de naam Nora

Spelling volgens het internationaal alfabet

N New York
O Oslo
R Roma
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

N Nico
O Otto
R Rudolf
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

N November
O Oscar
R Romeo
A Alfa