Meisjesnaam: Norah

Alles over de naam Norah

De meisjesnaam Norah staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 81 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 186 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Vlam, Eer, Medelijden, Licht, God Is Mijn Licht.

Herkomst en betekenis van de naam Norah

Norah is een Arabische meisjesnaam (Arabisch schrift نورا). Wil je een subtiele verwijzing naar Allah als je je kind een naam geeft? Dan is Norah een goede keuze – Norah is een afkorting van Eleonora, een woord dat is afgeleid van het Arabische woord “ellinor”. Dit betekent ‘Allah is mijn licht’. Een andere theorie is dat het een omzetting is van het Arabische woord Nura van Nur/Noor “licht”. Niet-Arabische ouders kennen deze naam ook. Het is namelijk ook een spellingsvariant van het Engelse Nora, dat in 2003 in de hitparade terechtkwam door het succes van zangeres Norah Jones. De naam werd ook snel populair in Nederland en België door het succes van Norah Jones. Andere bekende namen zijn Norah O’Neill (piloot), Norah Gert (sporter) en Norah Al Faiz (politicus).Norah is ook een populaire naam voor kinderen van beroemdheden: Norah Müller (2004) is de dochter van de Zwitserse voetballer Patrick Müller en Norah Eaves is de dochter van ijshockeyspeler Patrick Eaves, terwijl Norah Smith de dochter is van realityster Matt Smith. Naamvarianten zijn Noor en Nora.

Opbouw van de naam Norah

De naam Norah bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Norah is Arabisch. Andere namen die lijken op Norah zijn Nora,Noraly,Nore,Nori,Nura,Zorah.

Spelling van de naam Norah

Spelling volgens het internationaal alfabet

N New York
O Oslo
R Roma
A Amsterdam
H Havanna

Spelling volgens het Nederlands alfabet

N Nico
O Otto
R Rudolf
A Anna
H Hendrik

Spelling volgens het NAVO-alfabet

N November
O Oscar
R Romeo
A Alfa
H Hotel