Meisjesnaam: Oumayra

Alles over de naam Oumayra

De meisjesnaam Oumayra staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 429 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 32 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Bloeiend, Leven, Kleine Moeder.

Herkomst en betekenis van de naam Oumayra

Oumayra (أميرة ) is een mooie en populaire meisjesnaam. De naam Umaira is een variant van Oumayra, en betekent en spreekt precies hetzelfde uit: ofwel Oumayra ofwel Umaira is correct en OK. Als u de voorkeur geeft aan deze variant en de naam wilt uitspreken zoals hij gespeld wordt (anders dan de oorspronkelijke naam), dan is dat prima; Oumayra is een indirecte Korannaam voor meisjes, die “Umrah verrichten” betekent. Het verwijst naar de bedevaart naar de stad Mekka die buiten de Eid al-Adha periode plaatsvindt (tijdens Eid al-Adha wordt het Hajj genoemd). . De letterlijke betekenis van omayrah is “bezoeken”, “verzorgen” of “verlevendigen”. Het komt van de wortel AIN-M-R, die veel in de Koran wordt gebruikt. Tegenwoordig wordt vaak de betekenis Blooming gebruikt. In Zuidoost-Azië worden vaak de namen Humayra en Humaira gebruikt. De actrice Oumaima Mehertzi is hier bijvoorbeeld beroemd om. Let op, met een m, niet een r :-).

Opbouw van de naam Oumayra

De naam Oumayra bestaat uit 7 letters. De oorsprong van Oumayra is Arabisch. Andere namen die lijken op Oumayra zijn Amara,Amira,Irmgard.

Spelling van de naam Oumayra

Spelling volgens het internationaal alfabet

O Oslo
U Uppsala
M Madagaskar
A Amsterdam
Y Yokohama
R Roma
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

O Otto
U Utrecht
M Maria
A Anna
Y Ypsilon
R Rudolf
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

O Oscar
U Uniform
M Mike
A Alfa
Y Yankee
R Romeo
A Alfa