Meisjesnaam: Philou

Alles over de naam Philou

De meisjesnaam Philou staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 95 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 156 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Liefhebben, Strelen, Deugniet, Boef(je).

Herkomst en betekenis van de naam Philou

Philou is een mooie, Nederlandse meisjesnaam. Het is een Frans aandoende naam, maar hij is nog niet in Frankrijk aangetroffen. Er zijn twee mogelijke oorsprongen: de naam Philou kan afgeleid zijn van het Griekse woord “philai”. Dit betekent “liefhebben” of “strelen”. Deze naam kan worden gezien als een vrouwelijke versie van de jongensnaam Philo. Deze naam bestaat al een tijdje. De oude Philo (ook Philo van Alexandrië en Philo van de Joden genoemd) was een bijbelse filosoof die het Griekse en het Joodse denken trachtte te combineren.
Het is ook mogelijk dat de naam is afgeleid van het Franse woord “filou”. Dit kan vertaald worden als ‘boef, schurk’. Een variant van de naam is Philoumena. Wij geloven echter dat deze naam alleen door creatieve ouders is bedacht. Het zou een leuke combinatie kunnen zijn van Philine (een tijdje geleden populair en bedacht door schrijver Ronald Ziphart) en Milou. Een variant van de naam is Philoumena

Opbouw van de naam Philou

De naam Philou bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Philou is Nederlands. Andere namen die lijken op Philou zijn .

Spelling van de naam Philou

Spelling volgens het internationaal alfabet

P Paris
H Havanna
I Italia
L Liverpool
O Oslo
U Uppsala

Spelling volgens het Nederlands alfabet

P Pieter
H Hendrik
I Izak
L Lodewijk
O Otto
U Utrecht

Spelling volgens het NAVO-alfabet

P Papa
H Hotel
I India
L Lima
O Oscar
U Uniform