Meisjesnaam: Pien

Alles over de naam Pien

De meisjesnaam Pien staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 184 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 87 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Goed Voege Toe, Geve Vermeerdering.

Herkomst en betekenis van de naam Pien

Pien is een Nederlandse meisjesnaam, vaak gekozen door Belgische ouders; Pien is afgeleid van de naam Joseph via Josephine. Jozef is afgeleid uit het Hebreeuws en betekent “Gods zegen, vermeerdering”. Latijnse versie van het Griekse Ἰωσήφ (Ioseph), van de Hebreeuwse naam יוֹסֵף (yasaf), wat “hij zal toevoegen” betekent In de In het Oude Testament was Jozef de 11e zoon van Jakob en eerste zoon bij zijn vrouw Rachel. Hij was de favoriet van zijn vader, dus stuurden zijn broers hem naar Egypte om zijn vader te vertellen dat hij dood was. In Egypte werd Jozef de raadsman van de farao en verzoende hij zich uiteindelijk met zijn broers, die tijdens een hongersnood naar Egypte waren gekomen. De naam komt ook voor in het Nieuwe Testament en behoort toe aan de heilige Jozef, de echtgenoot van Maria, en Jozef van Arimathea.
Andere varianten van Josephine zijn Fieke, Fien, Fiene, Jose, Jo, Joetta, Joey, Josephina, Josie, Posie en Posy. Het is ook een bijnaam voor mensen met de voornamen Jacqueline, Jasperien en Francine. Zoals gezegd bestaat deze naam alleen in Nederland en België Pien Keulstra is een bekende schaatsster. Martin Herdsman (voormalig schaatser) noemde zijn dochter ‘Pien’.De naam Pien wordt ook gebruikt als achternaam. Beroemd, de Belgische weerman Armand Pien heeft het. Pien en Pien zijn ook de beroemde tweeling in Dick Bruna’s boek.

Opbouw van de naam Pien

De naam Pien bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Pien is Nederlands. Andere namen die lijken op Pien zijn Fien,Lien,Sien.

Spelling van de naam Pien

Spelling volgens het internationaal alfabet

P Paris
I Italia
E Edison
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

P Pieter
I Izak
E Eduard
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

P Papa
I India
E Echo
N November