Meisjesnaam: Pola

Alles over de naam Pola

De meisjesnaam Pola staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 302 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 47 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Pola is een Poolse meisjesnaam. De naam is een afkorting van Apollonia, wat ‘Tot Apollo behorend’ betekent. Pola is ook een Arabische naam voor meisjes. De betekenis is dan`papaver`.

Herkomst en betekenis van de naam Pola

Paula is een mooie, veelzijdige en populaire meisjesnaam. Paula is een voornaam van Griekse oorsprong en is veelzijdig omdat het de Pools/Spaanse vorm is van Apollonia, de vrouwelijke vorm van de naam Apollinaris, afgeleid van de oude Griekse god Apollo. De heilige Apollonia was een vroegchristelijke martelaar die in de katholieke kerk wordt vereerd en de patroonheilige is van tandartsen en mensen met gebitsproblemen. De naam wordt nu vaak gegeven aan meisjes in Polen.
De naam Paula, ook een Arabische meisjesnaam, betekent “klaproos”.
Paula is de internationale naam die nog steeds het femme fatale aura uitstraalt van de in Polen geboren stomme film vamp Paula Negri (echte naam Apolonia). Ze wordt zelden gezien met haar zussen Laura en Nora.
Paula Negri (actrice) en Paula Kinski (ook actrice) zijn zeer bekend.

Opbouw van de naam Pola

De naam Pola bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Pola is Slavisch. Andere namen die lijken op Pola zijn Lola,Nola,Polly,Sola.

Spelling van de naam Pola

Spelling volgens het internationaal alfabet

P Paris
O Oslo
L Liverpool
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

P Pieter
O Otto
L Lodewijk
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

P Papa
O Oscar
L Lima
A Alfa