Meisjesnaam: Puck

Alles over de naam Puck

De meisjesnaam Puck staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 49 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 249 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Ondeugend, Rakker, Kabouter.

Herkomst en betekenis van de naam Puck

Puck is een populaire naam voor meisjes en soms ook voor jongens; de naam Puck is erg populair bij Nederlandse ouders. De naam wordt ook regelmatig gegeven in Zweden en België. Het is soms een jongensnaam, vooral in Zweden. De oorsprong ervan wordt niet volledig begrepen. Het kan afgeleid zijn van het Oud-Engelse puca. Het kan ook van Germaanse of Keltische oorsprong zijn. In de Engelse legende was het de naam van een ondeugende geest, die ook Robin Goodfellow heette. Het komt voor in Shakespeare’s toneelstuk A Midsummer Night’s Dream (1600). In het Engels is ‘puck’ vleiend en betekent het ‘klein persoon, ondeugend maker’. Het Nederlands kent soortgelijke liefkozende namen voor kleine kinderen, puk en ukkepuk (oorspronkelijke betekenis “schelm”, “kleine deugniet”); hoewel niet zo populair als Puck, is de naam Puk ook populair bij ouders als Nederlandse variant: Puck van Heel (voetballer),. Puck Oversloot (zwemster) en Puck Moonen (wielrenster) zijn beroemde vrouwen. Puck is ook een veel gebruikte bijnaam. Zo is Bertha “Puck” Brouwer (atlete) bekend in Nederland en David Edward “Puck” Rainey (acteur) in het buitenland. Tenslotte komt Puck ook als achternaam voor. Eva Puck is een Amerikaanse actrice en Wolfgang Puck is een prominente Australische chef-kok.
Als personage is Puck vooral bekend van Robin Goodfellow, een personage in William Shakespeare’s A Midsummer Night’s Dream.Puck & Hans is een modemerk dat eigendom is van Puck Kroon en Hans Kemmink.

Opbouw van de naam Puck

De naam Puck bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Puck is Engels. Andere namen die lijken op Puck zijn .

Spelling van de naam Puck

Spelling volgens het internationaal alfabet

P Paris
U Uppsala
C Casablanca
K Kilogramme

Spelling volgens het Nederlands alfabet

P Pieter
U Utrecht
C Cornelis
K Karel

Spelling volgens het NAVO-alfabet

P Papa
U Uniform
C Charlie
K Kilo