Meisjesnaam: Roos

Alles over de naam Roos

De meisjesnaam Roos staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 38 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 339 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Roos is de Nederlandse versie van Rosa. En verwijst dus naar de heerlijke geurende bloemsoort de Roos!.

Herkomst en betekenis van de naam Roos

Roos is een populaire en mooie meisjesnaam; de naam Roos is een verkorte vorm van de meisjesnaam Rosa. De naam wordt meestal verklaard door het Latijnse woord “rosa”, dat rozenbloem betekent. Er zijn honderden variëteiten rozen en rozen staan bekend om hun heerlijke geur. Roos, zo zoet geurend als roos, maar met een kosmopolitische smaak, is een van de meest klassieke Portugese, Spaanse en Italiaanse namen, geliefd bij de upper-class Britten en vol vintage charme De naam Roos is lang populairder geweest bij Belgische ouders dan bij Nederlandse Dat is zo geweest, maar vorig jaar hebben meer Nederlandse ouders hun dochters deze naam gegeven dan Belgische. Bekende personen zijn Roos Vonk (wetenschapper), Roos Schlikker (journalist) en Roos van Acker (presentator).

Opbouw van de naam Roos

De naam Roos bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Roos is Germaans. Andere namen die lijken op Roos zijn Moos,Resa,Roosje,Rooske,Roosmarijn,Rosa,Rose.

Spelling van de naam Roos

Spelling volgens het internationaal alfabet

R Roma
O Oslo
O Oslo
S Santiago

Spelling volgens het Nederlands alfabet

R Rudolf
O Otto
O Otto
S Simon

Spelling volgens het NAVO-alfabet

R Romeo
O Oscar
O Oscar
S Sierra