Meisjesnaam: Roxy

Alles over de naam Roxy

De meisjesnaam Roxy staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 421 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 33 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Dageraad, Morgenstond, Zonsopgang, Licht.

Herkomst en betekenis van de naam Roxy

Roxy is een mooie en stoere meisjesnaam. De naam Roxy is een meisjesnaam, oorspronkelijk Perzisch (van Oud-Perzisch ‘Laoshna’), wat ‘dageraad’ betekent.
Roxy, ook gespeld als Roxie of Roxi, is een verkorte versie van Roxanne, bijvoorbeeld.
Na de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk is de naam Roxy ook te vinden op …… Zeer populair. Nederland! Sommige mensen hebben beroemde namen, vooral in de Engelstalige wereld, zoals Roxy Olin (actrice) en Roxy Saint (zangeres). In Nederland heeft Roxeanne Hazes de bijnaam Roxy.
Het fictieve personage Roxy Hart verscheen in het toneelstuk Chicago uit 1926, gevolgd door een stomme film, de hitfilm uit 1942 met Ginger Rogers in de hoofdrol, de Broadwaymusical uit 1975 met Gwen Verdun als Roxy, en de film Renee Zellweger uit 2002 RoXy, ook te zien in de film Chicago met Roxy in de hoofdrol, was ook een legendarische nachtclub in Amsterdam.

Opbouw van de naam Roxy

De naam Roxy bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Roxy is Engels. Andere namen die lijken op Roxy zijn Rixt,Roux.

Spelling van de naam Roxy

Spelling volgens het internationaal alfabet

R Roma
O Oslo
X Xantippe
Y Yokohama

Spelling volgens het Nederlands alfabet

R Rudolf
O Otto
X Xantippe
Y Ypsilon

Spelling volgens het NAVO-alfabet

R Romeo
O Oscar
X X-ray
Y Yankee