Meisjesnaam: Rosie

Alles over de naam Rosie

De meisjesnaam Rosie staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 62 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 218 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Roem, De Bloemsoort Roos, Roem.

Herkomst en betekenis van de naam Rosie

Rosie is een meisjesnaam. De naam Rosie is afgeleid van de naam Rosa. De naam Rosa wordt meestal verklaard door het Latijnse woord “rosa”, dat “roos” betekent. Er wordt ook gedacht dat de naam is afgeleid van een Germaanse naam, waarvan het eerste deel oorspronkelijk “roede” was. Dit betekent ‘roem’. De naam “Rosie” wordt steeds populairder in Nederland en België. In Engelssprekende landen als de VS en het VK is de naam al lang populair. Een bekende naam is Rosie Alice Huntington-Whiteley, een Engelse actrice (fotomodel). Rosie is ook een muzikale naam. Er zijn verschillende hits met de titel Rosie, waaronder een prachtig nummer van de Nederlandse band Claw Boys Claw.

Opbouw van de naam Rosie

De naam Rosie bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Rosie is Engels. Andere namen die lijken op Rosie zijn Josie,Rasha,Resa,Roos,Rosa,Rose,Rosine,Rosita,RosIyn.

Spelling van de naam Rosie

Spelling volgens het internationaal alfabet

R Roma
O Oslo
S Santiago
I Italia
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

R Rudolf
O Otto
S Simon
I Izak
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

R Romeo
O Oscar
S Sierra
I India
E Echo