Meisjesnaam: Sarah

Alles over de naam Sarah

De meisjesnaam Sarah staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 22 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 389 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Prinses, Vorstin, Vreugde, Vrouw van hoge rang.

Herkomst en betekenis van de naam Sarah

Sara is een mooie en klassieke meisjesnaam. De naam Sara is afgeleid van het Hebreeuwse woord sarah, dat “prinses” betekent. Sara is een oudtestamentische naam. Zij was de vrouw van Abraham en de moeder van Izaäk. Volgens Genesis heette Sarah oorspronkelijk Sarai, maar toen zij 90 jaar oud werd, veranderde God haar naam in de meer veelbelovende Sarah. Het wordt vaak als vrouwelijke naam gebruikt door joden, moslims en christenen, en is ook populair onder de niet-religieuzen in culturen die door deze godsdiensten zijn beïnvloed.

Sarah betekent ‘vreugde’ of ‘verrukking’ in het Arabisch. In het Hebreeuws betekent het “vrouw van hoge rang” en wordt het vaak eenvoudigweg vertaald met “prinses”. In het Syrisch betekent het maan, wat het Hebreeuwse ‘vrouw van hoge rang’ zou kunnen verklaren. In het moderne Hebreeuws is “sara” (שרה) de vrouwelijke vorm van het woord “minister”. Het verwijst vaak naar Sarah, de vrouw van Abraham in de Hebreeuwse Bijbel, het christelijke Oude Testament en de islamitische Koran.
De naam Sarah staat steevast in de top 100 van populairste namen in de SVB. Bekende namen zijn Sarah Margaret Ferguson (ex-echtgenoot van prins Andrew), Sarah Bettens (zangeres) en Sarah Chronis (actrice).

Opbouw van de naam Sarah

De naam Sarah bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Sarah is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Sarah zijn Farah,Sara,Sarama,Sare,Sari,Siri,Sora,Yarah.

Spelling van de naam Sarah

Spelling volgens het internationaal alfabet

S Santiago
A Amsterdam
R Roma
A Amsterdam
H Havanna

Spelling volgens het Nederlands alfabet

S Simon
A Anna
R Rudolf
A Anna
H Hendrik

Spelling volgens het NAVO-alfabet

S Sierra
A Alfa
R Romeo
A Alfa
H Hotel