Meisjesnaam: Skye

Alles over de naam Skye

De meisjesnaam Skye staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 369 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 38 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Van het eiland Skye in Schotland, Hemel.

Herkomst en betekenis van de naam Skye

Skye is een mooie stoere jongens- en meisjesnaam. In Engelssprekende landen is Skye meestal een meisjesnaam. In Nederland en België wordt “Sky” vaak aan jongens gegeven en “Skye” aan meisjes – de e-toevoeging achter Sky komt voort uit het ietwat hippieachtige karakter van de naam en uit de plaatsnaam van een pittoresk eiland voor de kust van Schotland. De naam Sky is dus afgeleid van Schotland en betekent “van het eiland Skye”. Deze naam komt ook voor als familienaam. (En er zijn veel namen die als achternaam zijn begonnen, bijvoorbeeld Jackson (Jack zijn zoon)). Achternamen duiden ook vaak op een plaats (denk aan de naam Denver, die vroeger een achternaam was maar nu ook een voornaam is en “uit Antwerpen” betekent).
De populariteit van de naam schoot omhoog in 1987, een jaar nadat Sky Chandler, decennialang een populair personage in de drie soaps All My Children, One Life to Live en General Hospital, was geïntroduceerd. In Nederland wordt Skye iets vaker gekozen dan Sky. Bekende houders zijn Skye Alyssa Friedman (actrice) en Shirley Klaris Yonavieve “Skye” Edwards (zangeres).

Opbouw van de naam Skye

De naam Skye bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Skye is Engels. Andere namen die lijken op Skye zijn .

Spelling van de naam Skye

Spelling volgens het internationaal alfabet

S Santiago
K Kilogramme
Y Yokohama
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

S Simon
K Karel
Y Ypsilon
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

S Sierra
K Kilo
Y Yankee
E Echo