Meisjesnaam: Sophie

Alles over de naam Sophie

De meisjesnaam Sophie staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 6 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 621 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Heilige Wijsheid, Levenswijsheid.

Herkomst en betekenis van de naam Sophie

Sophie is een meisjesnaam; de naam Sophie is van Franse oorsprong en betekent “wijsheid”; Sophie is de Franse versie van het Griekse Sophia, vaak gebruikt als bijnaam. Sophie van het Huis Saksen-Weimar-Eisenach, dochter van Willem II, Sophie van het Huis Thüringen, hertogin van Brabant, Sophie van de prinses van Zweden, en in de moderne tijd, Sophie, hertogin van Wessex, echtgenote van prins Edward van Engeland, in de geschiedenis van de Europese koninklijke families. Sophie is bezaaid met Sophie. De in Duitsland geboren Jekaterina de Grote werd geboren als Sophie van de familie Anhalt-Selbst, maar ze bekeerde zich tot de Russisch-orthodoxe kerk en veranderde haar naam in Jekaterina.

Sophie is een bijna identieke tweelingzus die knapper en ongezelliger is dan Sophia. Welke heb je liever? En zie je ze als bijna hetzelfde of als heel verschillend? Ziet u Sophie als actiever en degelijker, of Sophie als geraffineerder en met knopen dicht?
Sophie was de favoriete dochter van Eric Clapton, Luke Perry en de nu volwassen Bette Midler.
Sophie Zawistowska is de Poolse heldin uit de baanbrekende roman Sophie’s Choice van William Styron, gespeeld door Meryl Streep in de film uit 1982, en decennia later in Mamma Mia! die Sophie’s moeder zou spelen in de film. In Nederland is Sophie Hillebrandt natuurlijk bekend als Sophie, soms afgekort als Soof, Fie of Fietje. Sommige culturen gebruiken ook Saf of Safke.

Opbouw van de naam Sophie

De naam Sophie bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Sophie is Frans. Andere namen die lijken op Sophie zijn Sophia.

Spelling van de naam Sophie

Spelling volgens het internationaal alfabet

S Santiago
O Oslo
P Paris
H Havanna
I Italia
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

S Simon
O Otto
P Pieter
H Hendrik
I Izak
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

S Sierra
O Oscar
P Papa
H Hotel
I India
E Echo