Meisjesnaam: Stella

Alles over de naam Stella

De meisjesnaam Stella staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 184 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 87 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Ster.

Herkomst en betekenis van de naam Stella

Stella is een stralende Latijnse meisjesnaam. De naam is afgeleid van het Latijnse woord stella, wat ster betekent. De naam werd al vroeg gebruikt door Sir Philip Sidney in 1590. Hij gebruikte de naam Stella voor de hoofdpersoon van zijn gedichtenbundel Astrophel en Stella. De titel betekent letterlijk “ster-liefhebster en haar ster”. Astrophel is, in tegenstelling tot Stella, niet als voornaam blijven hangen.

Na Ella, Gabriela en Isabella, slaagde Stella erin het hemelse en het aardse tegelijk te vertegenwoordigen.
De naam Stella is ook de naam die beroemd werd door Marlon Brando in A Train Named Desire. Ook internationale sterren hebben deze naam aan hun dochters gegeven. Onder meer Tori Spelling en Dean McDermott, Molly Shannon, Ellen Pompeo, Gena Lee Nolan, Jennifer Gray en Dave Matthews hebben dochters met deze naam.
De ontwerpster Stella McCartney was een favoriet, Stella Adler was van grote invloed op haar acteerlessen en het merk was een van haar lievelingsleerlingen Estella en Estrella zijn mooie variaties op de naam.

Opbouw van de naam Stella

De naam Stella bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Stella is Latijn. Andere namen die lijken op Stella zijn .

Spelling van de naam Stella

Spelling volgens het internationaal alfabet

S Santiago
T Tripoli
E Edison
L Liverpool
L Liverpool
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

S Simon
T Teunis
E Eduard
L Lodewijk
L Lodewijk
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

S Sierra
T Tango
E Echo
L Lima
L Lima
A Alfa