Meisjesnaam: Ziva

Alles over de naam Ziva

De meisjesnaam Ziva staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 250 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 57 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Leven, Licht Van God, Stralend.

Herkomst en betekenis van de naam Ziva

Ziva is een mooie meisjesnaam, de betekenis van de naam Ziva varieert tussen talen, landen en culturen en kan verschillende identieke of verschillende betekenissen hebben. Ten eerste is de naam Ziva een Hebreeuwse meisjesnaam, een vrouwelijke vertaling van Ziv. De naam betekent dan “leven, uitstraling, schittering of “licht van God””.
De Hebreeuwse naam wordt in verband gebracht met de maand van Israëls onafhankelijkheid. De Slavische naam Ziva (ook gespeld Živa en Siva) is de godin van de liefde, het leven en de vruchtbaarheid. Naamvarianten zijn Zivah en Zhiva. Nederlandse en Belgische ouders lijken de naam erg mooi te vinden. In navolging van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk geven de meeste ouders in ons land deze naam aan hun dochters, en het is heel opmerkelijk dat de naam Ziva populair is en de naam Ziv zelden wordt gegeven. Aan de andere kant past deze naam heel goed in de trend naar kortere namen. Ziva Ben-Porat is een beroemd wetenschapper en Ziva David is een beroemd NCIS personage. Ziva (Hebreeuws: זיה) is een ander heerlijk Israëlisch gerecht, een bladerdeeg bedekt met sesamzaad en gevuld met kaas en olijven.

De naam is afgeleid van het Oud-Kerkslavische woord “zhiv (живъ)” en verder van het Oerslavische woord “*jivŭ (*živъ)”, dat “levend, actief” betekent. Het woord is verbonden met het Oud-Kerkslavische woord životŭ (животъ) život (живот), dat “leven” betekent. Traditioneel wordt de feestdag gevierd op 26 januari.

Opbouw van de naam Ziva

De naam Ziva bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Ziva is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Ziva zijn Liva,Riva.

Spelling van de naam Ziva

Spelling volgens het internationaal alfabet

Z Zürich
I Italia
V Valencia
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

Z Zaandam
I Izak
V Victor
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

Z Zulu
I India
V Victor
A Alfa