Meisjesnaam: Zoey

Alles over de naam Zoey

De meisjesnaam Zoey staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 217 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 69 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Leven.

Herkomst en betekenis van de naam Zoey

De naam Zoey is een Griekse meisjesnaam die ‘leven’ betekent.
Zoey is een moderne spellingvariant van Zoe, een vertaling van het Grieks-Joodse woord Eva. Zoey, hoewel Joods, was van oudsher populair bij Christenen. Twee vroege heiligen heetten Zoe. St Zoë van Rome en St Zoë van Pamphylia.
Zoey is, net als Joey, een modernisering van een oudere naam; Zoey is momenteel de populairste vorm van de naam, terwijl Zoie ook steeds vaker voorkomt. Andere naamvarianten zijn. Zoe, Zoe, Zoey, Zoey, Zoey en Zoey. Zoey is een favoriet geworden van scriptschrijvers. Personages met deze naam kwamen voor in de Amerikaanse series Zoey 101, Nurse Jackie en The West Wing; Zoellus is een jongensnaam en betekent “zoon van Zoë”.

Opbouw van de naam Zoey

De naam Zoey bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Zoey is Grieks. Andere namen die lijken op Zoey zijn Joey,Zale,Zara,Zaya,Zion,Zira,Ziri,Zita,Ziva,Zoé,Zoë,Zora,Zuri.

Spelling van de naam Zoey

Spelling volgens het internationaal alfabet

Z Zürich
O Oslo
E Edison
Y Yokohama

Spelling volgens het Nederlands alfabet

Z Zaandam
O Otto
E Eduard
Y Ypsilon

Spelling volgens het NAVO-alfabet

Z Zulu
O Oscar
E Echo
Y Yankee