Meisjesnamen met een N

Meisjesnamen met een N

Meisjesnamen die beginnen met een N zijn er in overvloed en variëren in oorsprong en betekenis. Enkele populaire en veelgebruikte namen zijn Naomi, Nienke, Noa en Noor. Naomi, van Hebreeuwse oorsprong, betekent “aangenaam” of “prachtig”. Nienke is een Nederlandse naam en een verkleinvorm van Catharina, wat “puur” of “rein” betekent. Noa is een uniseks naam die zowel in het Hebreeuws als in verschillende andere talen voorkomt, en betekent “rust” of “troost”. Noor is een kortere variant van Eleonora en betekent “licht” in het Arabisch.

Andere mooie namen zijn Nadine, wat “hoop” betekent in het Frans, en Natasja, een Russische verkleinvorm van Natalia, wat “geboorte” of “Kerstmis” betekent. Dan is er ook nog Nina, een naam met meerdere mogelijke oorsprongen, waaronder Spaans en Slowaaks, en betekent “meisje” of “klein”. Ten slotte is er nog Nora, wat in veel talen voorkomt en vaak wordt geassocieerd met het Ierse “honor”, wat “eer” betekent. Deze namen zijn slechts een greep uit de vele mogelijkheden, en ze bieden een rijke variëteit aan betekenissen en culturele achtergronden.

 • Ontdek Nederlandse meisjesnamen die beginnen met de letter N
 • Zowel populaire als unieke namen
 • Kies een betekenisvolle naam voor jouw dochter

Populaire meisjesnamen met een N

Hieronder vind je een overzicht van enkele populaire Nederlandse meisjesnamen die beginnen met de letter N. Deze namen zijn geliefd bij veel ouders en hebben een tijdloze uitstraling.

Meisjesnaam Betekenis
Nora Licht, stralend
Noa Rust, vrede
Nina Genade, liefde
Nova Nieuw, nieuweling

Deze namen hebben allemaal hun eigen charme en passen goed bij diverse achternaamtypen. Of je nu houdt van klassiek, modern, of trendy, er is altijd een populaire meisjesnaam met een N die bij jouw smaak en voorkeuren past.

Unieke meisjesnamen met een N

Ben je op zoek naar een unieke naam voor jouw dochter? In deze sectie zullen we enkele minder bekende Nederlandse meisjesnamen met de letter N bespreken. Deze namen kunnen jouw kind onderscheiden van de massa.

Hieronder vind je een lijst met minder bekende, maar mooie Nederlandse meisjesnamen die beginnen met een N:

Nederlandse Meisjesnamen
Naliyah
Nayla
Ninthe
Nova
Nori

Deze namen zijn niet zo bekend, maar ze hebben allemaal een unieke charme. Ze kunnen een geweldige keuze zijn als je wilt dat jouw dochter een bijzondere naam heeft.

Betekenisvolle meisjesnamen met een N

Wanneer je een naam kiest voor je dochter, is het misschien belangrijk voor jou dat de naam een speciale betekenis heeft. Hieronder vind je enkele betekenisvolle Nederlandse meisjesnamen met de letter N.

Deze namen stralen kracht en vastberadenheid uit, en kunnen een geweldige keuze zijn voor ouders die een betekenisvolle naam willen.

 • Nora – betekent “licht” of “eer”
 • Noa – betekent “rust” of “troost”
 • Nina – betekent “sterk” of “machtig”

Natuur geïnspireerde namen

Als je een naam wilt die geïnspireerd is door de natuur, dan kunnen deze meisjesnamen met een N iets voor jou zijn.

 • Nova – betekent “nieuw” of “ster”
 • Noor – betekent “licht” of “flonkerend”
 • Nanouk – betekent “ijsbeer”

Als je op zoek bent naar een betekenisvolle naam met een spirituele achtergrond, overweeg dan deze meisjesnamen met een N.

 • Naima – betekent “kalmte” of “vrede”
 • Nina – betekent “behorend tot de godin” of “genade”
 • Nadia – betekent “hoop” of “vriendelijk”

Vrolijke namen

Deze namen stralen vreugde en blijdschap uit, en kunnen een betekenisvolle keuze zijn voor ouders die een positieve naam willen.

 • Nikki – betekent “overwinnend” of “overwinnaar”
 • Nora – betekent “vrolijkheid” of “vreugde”
 • Nina – betekent “gracieus” of “charmant”
Naam Betekenis
Nora Licht, eer
Noa Rust, troost
Nina Sterk, machtig
Nova Nieuw, ster
Noor Licht, flonkerend
Nanouk IJsbeer
Naima Kalmte, vrede
Nadia Hoop, vriendelijk
Nikki Overwinnend, overwinnaar

Trendy meisjesnamen met een N

Ben je op zoek naar een trendy en modieuze naam voor jouw dochter? Hier zijn enkele hedendaagse Nederlandse meisjesnamen met de letter N die in de trend zijn en populair zijn bij jonge ouders.

 • Nina
 • Nova
 • Nora
 • Noor
 • Nova

Deze namen hebben een eigentijds gevoel en worden vaak gekozen vanwege hun trendy klank en moderne uitstraling. Ze zijn perfect voor ouders die graag een naam willen die zowel stijlvol als populair is.

Hier is een overzicht van deze trendy meisjesnamen met een N:

Naam Betekenis
Nina Genade
Nova Nieuw
Nora Eer, licht
Noor Licht
Nova Nieuw

Deze namen zijn niet alleen trendy, maar hebben ook betekenissen die betekenisvol kunnen zijn voor jouw dochter. Door een trendy naam met een diepere betekenis te kiezen, geef je jouw kind een naam met zowel stijl als inhoud.

Moderne meisjesnamen met een N

Als je als ouder op zoek bent naar een eigentijdse en moderne naam voor je dochter, ben je hier aan het juiste adres. Hieronder vind je enkele moderne Nederlandse meisjesnamen die beginnen met de letter N. Deze namen zijn trendy en passen goed bij een moderne levensstijl.

 • Nova
 • Nina
 • Nora
 • Noëlle
 • Nova
 • Nikki
 • Nore
 • Nena
 • Noor
 • Nila

Deze namen zijn populair onder jonge ouders vanwege hun frisse en eigentijdse uitstraling. Ze klinken modern en passen goed bij de huidige trends in babynamen. Of je nu houdt van korte namen, namen met een stoere klank of namen die internationaal aanspreken, je kunt hier inspiratie opdoen voor moderne meisjesnamen met een N.

Naam Betekenis
Nova Licht, nieuw
Nina Genade
Nora Betoverend
Noëlle Kerst
Nikki Overwinning, overwinnaar

Deze namen hebben niet alleen een moderne klank, maar dragen ook mooie betekenissen met zich mee. Of je nu op zoek bent naar een naam met een betekenis die past bij de persoonlijkheid van je dochter of gewoon een mooie naam wilt, deze moderne meisjesnamen met een N bieden een ruime keuze.

Nederlandse meisjesnamen met een N en hun betekenissen

In deze sectie zullen we verschillende Nederlandse meisjesnamen met de letter N bespreken, samen met hun betekenissen. Het kiezen van de perfecte naam voor je dochter is een belangrijke beslissing, en het kennen van de betekenis kan je helpen een naam te kiezen die past bij jouw waarden, wensen en cultuur.

Nederlandse meisjesnaam: Nina

Betekenis: Nina is een populaire meisjesnaam met Slavische oorsprong. Het betekent “meisje” of “genade”. Deze naam straalt elegantie en zachtheid uit en is perfect voor ouders die op zoek zijn naar een tijdloze en klassieke naam.

Nederlandse meisjesnaam: Nova

Betekenis: Nova is een moderne en trendy meisjesnaam die steeds populairder wordt. Het is een Latijnse naam die “nieuw” of “ster” betekent. Nova is een krachtige naam met een vleugje mysterie en kan een unieke keuze zijn voor ouders die een naam willen die opvalt.

Nederlandse meisjesnaam: Nora

Betekenis: Nora is een charmante en tijdloze meisjesnaam met Ierse en Latijnse oorsprong. Het betekent “licht” of “eer”. Deze naam straalt warmte en vriendelijkheid uit en is een mooie keuze voor ouders die een naam willen die zowel lieflijk als sterk is.

Nederlandse meisjesnaam: Noor

Betekenis: Noor is een korte en elegante meisjesnaam met Arabische oorsprong. Het betekent “licht” of “uitstraling”. Noor heeft een internationale klank en is geschikt voor ouders die op zoek zijn naar een moderne en betekenisvolle naam.

Nederlandse meisjesnaam Betekenis
Nina Meisje, genade
Nova Nieuw, ster
Nora Licht, eer
Noor Licht, uitstraling

Meisjesnamen met een N die passen bij achternaam

De keuze voor de voornaam van je dochter is een belangrijke beslissing, en het is essentieel dat deze goed past bij haar achternaam. In deze sectie zullen we enkele Nederlandse meisjesnamen met de letter N bespreken die goed kunnen samengaan met verschillende achternaamtypen. Of je nu op zoek bent naar een klassieke naam, een moderne naam of iets daartussenin, hier vind je inspiratie voor een meisjesnaam die perfect past bij de achternaam van jouw kind.

Meisjesnamen met een N

Meisjesnamen met een N voor klassieke achternamen

Als jouw achternaam een klassieke uitstraling heeft, wil je misschien een meisjesnaam kiezen die hier goed bij past. Hier is een lijst van Nederlandse meisjesnamen met de letter N die mooi samengaan met klassieke achternamen:

Meisjesnamen met een N Voorbeeld klassieke achternamen
Nora De Vries
Noor Van der Berg
Nina Jansen

Voor ouders met een moderne achternaam kan het kiezen van een eigentijdse meisjesnaam de voorkeur hebben. Hier zijn enkele Nederlandse meisjesnamen met de letter N die goed passen bij moderne achternamen:

 • Nova
 • Nikki
 • Nore

Of je nu een traditionele of een eigentijdse achternaam hebt, er is altijd een Nederlandse meisjesnaam met de letter N die perfect past bij jouw gezin. Laat je inspireren door de namen in deze sectie en maak een weloverwogen keuze voor de voornaam van je dochter.

Meisjesnamen met een N geïnspireerd door de natuur

Natuurnamen zijn altijd populair geweest bij ouders die op zoek zijn naar een unieke en betekenisvolle naam voor hun dochter. In deze sectie zullen we enkele Nederlandse meisjesnamen met de letter N bespreken die geïnspireerd zijn door de prachtige natuur om ons heen. Deze namen hebben niet alleen een mooie klank, maar dragen ook betekenissen die verbonden zijn met de natuurlijke wereld.

Hier zijn enkele meisjesnamen met een N die geïnspireerd zijn door de natuur:

Natuur-geïnspireerde meisjesnamen met een N Betekenis
Nova Ster
Nora Helder licht
Nina Meisje, dolfijn
Noor Licht, eerlijk
Nadia Hoop
Noa Rust, troost

Deze namen roepen associaties op met de schoonheid en rust van de natuur. Ze zijn geschikt voor ouders die een diepere betekenis willen geven aan de naam van hun dochter. Of je nu geïnspireerd bent door de sterrenhemel, het heldere licht, de zee of de hoop, er zijn genoeg meisjesnamen met een N die perfect passen bij jouw wens.

Meisjesnamen met een N uit de literatuur

Ben je een gepassioneerde boekenliefhebber en op zoek naar een naam voor je dochter met literaire roots? In deze sectie zullen we enkele Nederlandse meisjesnamen met de letter N bespreken die verbonden zijn met bekende literaire werken. Deze namen dragen een culturele betekenis en kunnen de perfecte keuze zijn voor ouders die graag een literaire eerbetoon willen aan hun kind.

Hieronder vind je een lijst van Nederlandse meisjesnamen met de letter N die hun oorsprong vinden in bekende literaire werken:

Naam Boek Auteur
Nora Een poppenhuis Henrik Ibsen
Nel Turks fruit Jan Wolkers
Nynke Friesche sagen Anton Jellema
Nina Een vlucht regenwulpen Maarten ’t Hart

Deze namen zijn niet alleen geïnspireerd door literatuur, maar hebben ook een unieke en tijdloze klank. Ze kunnen jouw dochter een speciale band met het geschreven woord geven en haar identiteit verrijken met de schoonheid van literatuur.

Meisjesnamen met een N als eerbetoon

Soms willen ouders een naam kiezen als eerbetoon aan een speciaal persoon of familielid. Een naam kan een krachtige manier zijn om iemand te herdenken en de herinnering aan hen levend te houden. In deze sectie zullen we enkele Nederlandse meisjesnamen met de letter N bespreken die kunnen dienen als een liefdevol eerbetoon aan iemand die je dierbaar is.

Een van de meisjesnamen met een N die vaak wordt gebruikt als eerbetoon is Noa. Noa is een prachtige naam die “rust” betekent en kan een eerbetoon zijn aan iemand die veel sereniteit in je leven heeft gebracht. Een andere naam die vaak wordt gekozen als eerbetoon is Nina. Nina betekent “meisje” en kan een liefdevolle herinnering zijn aan een bijzonder meisje in je leven.

Naast Noa en Nina zijn er nog vele andere meisjesnamen met een N die een betekenisvol eerbetoon kunnen zijn. Namen zoals Nienke, Nisa, Noor en Nola hebben allemaal hun eigen unieke betekenissen en kunnen herinneren aan bijzondere mensen of momenten in je leven. Het kiezen van een naam als eerbetoon is een persoonlijke beslissing en het is belangrijk om een naam te kiezen die voor jou en je familie een speciale betekenis heeft.