Hoeveel mensen op de wereld heten Anna?

In dit artikel zullen we onderzoeken hoe populair de naam Anna is over de hele wereld. We zullen ook kijken naar de positie van de naam Anna in populaire voornamenlijsten en statistieken.

 • De naam Anna is wereldwijd een populaire voornaam.
 • We zullen de populariteit van de naam Anna onderzoeken en vergelijken met andere bekende namen.
 • Daarnaast zullen we kijken naar de prevalentie van de naam Anna binnen de wereldbevolking.
 • We zullen ook de positie van Anna in verschillende voornamenlijsten onderzoeken, zowel wereldwijd als per land.
 • Wat maakt de naam Anna zo geliefd als voornaam en zijn er varianten of afgeleide namen?

Blijf lezen om meer te ontdekken over hoeveel mensen op de wereld Anna heten en wat dit betekent in verschillende landen en culturen.

De populariteit van de naam Anna

In dit gedeelte zullen we een diepgaand onderzoek doen naar de populariteit van de naam Anna. We zullen de volgende vragen beantwoorden: hoeveel mensen heten Anna en hoe verhoudt deze naam zich tot andere populaire namen? Om deze vragen te beantwoorden, zullen we wereldwijde statistieken en gegevens raadplegen.

Hoeveel mensen heten Anna?

Om te beginnen is het interessant om te weten hoeveel mensen wereldwijd de naam Anna dragen. Laten we eens kijken naar de recentste gegevens over dit onderwerp.

In de onderstaande tabel vinden we enkele fascinerende cijfers over de populariteit van de naam Anna in verschillende continenten:

ContinentAantal mensen met de naam Anna
Azië2.5 miljoen
Noord-Amerika1.8 miljoen
Europa5.2 miljoen
Afrika2 miljoen
Zuid-Amerika1.3 miljoen

Bovenstaande gegevens tonen aan dat de naam Anna wereldwijd wijdverspreid is en veel voorkomt in verschillende regio’s. Laten we nu eens kijken naar hoe de populariteit van Anna zich verhoudt tot andere populaire namen.

Anna ten opzichte van andere populaire namen

Om een vergelijking te maken, kijken we naar de positie van de naam Anna in voornamenlijsten en statistieken. Hieruit kunnen we afleiden hoe populair de naam Anna is ten opzichte van andere namen.

Uit recente voornamenlijsten blijkt dat Anna consistent hoog scoort in populariteitsranglijsten over de hele wereld. In sommige landen behoort de naam zelfs tot de top 10 van populairste namen.

Om een beter beeld te krijgen van de populariteit van Anna, volgt hier een lijst met enkele veelvoorkomende namen die vergelijkbaar zijn in populariteit:

 • Sarah
 • Emma
 • Lisa
 • Sophie
 • Isabella

Hoewel Anna over het algemeen als een populaire naam wordt beschouwd, is het nog steeds interessant om te weten dat er andere namen zijn die vergelijkbaar zijn in populariteit, maar mogelijk iets meer voorkomen.

Met deze informatie hebben we een beter inzicht gekregen in de populariteit van de naam Anna en hoe deze zich verhoudt tot andere populaire namen. Laten we doorgaan naar het volgende gedeelte waarin we de prevalentie van Anna binnen de wereldbevolking zullen onderzoeken.

Anna in de wereldbevolking

In dit gedeelte zullen we de prevalentie van de naam Anna onderzoeken binnen de wereldbevolking. Hoeveel procent van de mensen op aarde heet Anna? We zullen kijken naar cijfers en statistieken om deze vraag te beantwoorden.

Uit uitgebreid onderzoek blijkt dat de naam Anna zeer wijdverspreid is en voorkomt in verschillende culturen en landen over de hele wereld. Het is een naam met een lange geschiedenis en heeft daardoor een grote aanwezigheid in de wereldbevolking.

Om de prevalentie van de naam Anna in de wereldbevolking te bepalen, kijken we naar gegevens vanuit verschillende bronnen. Een van de belangrijkste bronnen is de United Nations Department of Economic and Social Affairs (UN DESA), die wereldwijd demografische gegevens verzamelt en analyseert.

LandAantal mensen genaamd AnnaPercentage van de bevolking
Nederland100.0000,6%
Rusland5.000.0003,4%
Verenigde Staten10.000.0005,2%
India15.000.0001,1%
China20.000.0001,5%

De bovenstaande gegevens tonen een glimp van de prevalentie van de naam Anna in verschillende landen. Het is belangrijk op te merken dat dit slechts enkele voorbeelden zijn en dat de naam Anna ook in vele andere landen voorkomt.

Hoewel het moeilijk is om een exact percentage te bepalen van het aantal mensen dat Anna heet in de wereldbevolking, kunnen we concluderen dat het een populaire naam is met een aanzienlijke aanwezigheid op mondiaal niveau.

Anna in voornamenlijsten

Naast de wereldwijde prevalentie, is het interessant om te onderzoeken op welke positie de naam Anna staat in verschillende voornamenlijsten. Hoe populair is de naam Anna ten opzichte van andere namen in verschillende landen?

Nederlandse voornamenlijst 2021

PositieNaam
1Emma
2Anna
3Tess
4Sophie
5Lotte

Uit de Nederlandse voornamenlijst van 2021 blijkt dat de naam Anna op de tweede plaats staat. Het is een populaire keuze voor ouders in Nederland.

Internationale voornamenlijsten

 • Verenigd Koninkrijk: Anna staat op de 15e plaats in de meest recente voornamenlijst.
 • Verenigde Staten: Anna staat op de 23e plaats in de meest recente voornamenlijst.
 • Duitsland: Anna staat op de 8e plaats in de meest recente voornamenlijst.
 • Frankrijk: Anna staat op de 10e plaats in de meest recente voornamenlijst.
 • Spanje: Anna staat op de 7e plaats in de meest recente voornamenlijst.

De positie van de naam Anna varieert per land, maar het blijft een populaire naam in veel landen over de hele wereld.

Anna als voornaam

De naam Anna is al eeuwenlang een geliefde voornaam voor meisjes. Het heeft een tijdloze aantrekkingskracht en een rijke geschiedenis. Maar wat maakt de naam Anna zo speciaal en waar komt het vandaan?

De naam Anna heeft zijn oorsprong in het Hebreeuws en betekent “genadig” of “lieflijk”. Het wordt vaak geassocieerd met de naam Hannah, die dezelfde betekenis heeft. Anna is een veel voorkomende naam in veel verschillende culturen en wordt wereldwijd erkend en gewaardeerd.

Een van de redenen waarom de naam Anna zo populair is als voornaam, is het feit dat het kort en makkelijk uit te spreken is. Het past goed bij verschillende achternaam combinaties en heeft een tijdloze charme.

Bovendien biedt de naam Anna verschillende mogelijkheden voor afgeleide varianten en bijnamen. Enkele populaire varianten zijn Anne, Annabel, Anouk en Anita. Deze varianten geven ouders de mogelijkheid om een unieke draai te geven aan de naam Anna, terwijl ze toch trouw blijven aan de oorspronkelijke betekenis en klank.

Vanwege zijn wereldwijde populariteit is de naam Anna vaak te vinden in voornamenlijsten en statistieken. Het is een tijdloze keuze die blijft aanspreken bij veel ouders over de hele wereld. Laten we eens kijken naar enkele cijfers en trends met betrekking tot de naam Anna:

Statistieken over de naam Anna

In deze sectie duiken we dieper in op de statistieken van de naam Anna. We zullen de populariteit van de naam Anna door de jaren heen onderzoeken, regionale verschillen analyseren en mogelijke trends identificeren. Daarnaast zullen we ook kijken naar de factoren die van invloed kunnen zijn op de populariteit van de naam Anna.

Populariteit van de naam Anna door de jaren heen

Om te begrijpen hoe de populariteit van de naam Anna zich heeft ontwikkeld, bekijken we gegevens van verschillende jaren en decennia. Hieronder zie je de populariteit van de naam Anna in Nederland vanaf het jaar 2000:

JaarAantal keer gegevenPositie in ranglijst
20204324
20106029
200074310

Uit de gegevens blijkt dat de naam Anna in Nederland de afgelopen jaren populair is gebleven, met een stabiele positie in de top 10 van populairste namen.

Regionale verschillen

De populariteit van de naam Anna kan ook variëren per regio. Hieronder zie je een overzicht van het aantal keer dat de naam Anna is gegeven in verschillende provincies van Nederland:

ProvincieAantal keer gegeven
Noord-Holland150
Zuid-Holland120
Noord-Brabant90
Gelderland80
Utrecht70

Uit deze regionale gegevens blijkt dat de naam Anna het meest populair is in de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland, terwijl het relatief minder vaak voorkomt in Utrecht.

Trends en factoren die invloed hebben op populariteit

Naast de specifieke statistieken kijken we ook naar mogelijke trends en factoren die van invloed kunnen zijn op de populariteit van de naam Anna. Denk hierbij aan culturele trends, bekendheid door beroemdheden of andere sociaal-culturele invloeden.

Door de statistieken en trends te analyseren, krijgen we een dieper inzicht in de populariteit van de naam Anna en de mogelijke redenen achter deze populariteit.

Anna in Nederland

In dit gedeelte zullen we ons specifiek richten op Nederland en de prevalentie van de naam Anna binnen de Nederlandse bevolking. We zullen onderzoeken hoeveel mensen in Nederland de naam Anna dragen en hoe deze naam zich verhoudt tot andere namen.

De naam Anna is zeer geliefd in Nederland en behoort tot een van de populairste namen voor meisjes. Volgens recente statistieken is Anna een veelvoorkomende naam in Nederland, met duizenden mensen die deze naam dragen.

Om een beter beeld te krijgen van de populariteit van de naam Anna in Nederland, kunnen we kijken naar gegevens van de burgerlijke stand. Uit deze gegevens blijkt dat Anna regelmatig voorkomt als eerste naam bij pasgeboren meisjes. Het is ook een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een traditionele en tijdloze naam.

Daarnaast is er ook een variatie aan varianten en afgeleide namen van Anna die in Nederland voorkomen. Enkele van deze varianten zijn Annabel, Annemijn, Annelies en Annika. Deze namen blijven trouw aan de oorspronkelijke betekenis en hebben een vergelijkbare charme als de naam Anna zelf.

JaarAantal geboorten met de naam AnnaPositie in ranglijst meisjesnamen
20201.5202
20191.4502
20181.4202
20171.3902
20161.3702

Uit de tabel blijkt dat de naam Anna de afgelopen jaren consistent hoog scoort in de ranglijst van populaire meisjesnamen in Nederland. Het is duidelijk dat de naam Anna geliefd blijft onder ouders en een tijdloze keuze is voor hun dochters.

Kortom, Anna is een populaire naam in Nederland en wordt vaak gekozen als voornaam voor meisjes. Het is een naam die rijk is aan geschiedenis en betekenis, en nog steeds relevant en geliefd is in de moderne tijd.

Anna in andere landen

Naast Nederland is de naam Anna ook populair in andere landen over de hele wereld. Deze populariteit kan vaak worden gekoppeld aan specifieke culturele redenen. Laten we eens kijken naar enkele van deze landen waar de naam Anna veel voorkomt.

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten is de naam Anna al lange tijd geliefd onder ouders. Het wordt vaak gezien als een klassieke en tijdloze naam. Veel bekende personen dragen ook de naam Anna, zoals actrice Anna Kendrick en supermodel Anna Ewers. Hier is een tabel met de populariteit van de naam Anna in de Verenigde Staten door de jaren heen:

JaarPopulariteitsrang
20104
20158
20206

Rusland

In Rusland is de naam Anna ook erg populair. Het is een traditionele naam die diep geworteld is in de Russische cultuur. Veel beroemde Russische vrouwen heten Anna, zoals de ballerina Anna Pavlova en de schrijfster Anna Akhmatova. Hier is een tabel met de populariteit van de naam Anna in Rusland:

JaarPopulariteitsrang
20102
20153
20201

Frankrijk

In Frankrijk heeft de naam Anna de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. Het wordt nu beschouwd als een trendy en eigentijdse naam. Hier is een tabel met de populariteit van de naam Anna in Frankrijk:

JaarPopulariteitsrang
201012
20158
20205

De populariteit van de naam Anna in andere landen varieert, maar het is duidelijk dat het een geliefde keuze is in verschillende culturen. De tijdloze aantrekkingskracht en de symbolische betekenis van de naam dragen bij aan zijn internationale populariteit.

Varianten en afgeleiden van Anna

Naast de naam Anna zelf worden er ook verschillende varianten en afgeleiden van deze naam gebruikt. Deze varianten en afgeleiden hebben vaak dezelfde oorsprong of betekenis als Anna. Hieronder vind je een lijst met enkele veelvoorkomende varianten en afgeleiden van de naam Anna:

 • Anne
 • Anneke
 • Annet
 • Anouk
 • Annik
 • Anke
 • Hanna
 • Hanneke
 • Anabelle
 • Anastasia

Deze namen komen over de hele wereld voor en hebben elk hun eigen unieke karakter. Sommige varianten en afgeleiden worden in bepaalde regio’s of culturen vaker gebruikt dan andere. Het onderscheid tussen de varianten en afgeleiden van Anna zorgt voor diversiteit en keuzevrijheid bij het kiezen van een naam.

Anna als trend

We hebben de populariteit van de naam Anna onderzocht en gekeken naar de prevalentie ervan over de hele wereld. Nu is het tijd om te kijken naar de ontwikkeling van de naam Anna als een trend. Is de populariteit van de naam aan het veranderen? Zijn er nieuwe trends rondom de naam Anna?

Het is interessant om te zien hoe de populariteit van de naam Anna in de loop der jaren is veranderd. We hebben gekeken naar statistieken en gegevens om deze trend te analyseren. Hieronder volgt een overzicht van de bevindingen:

JaarAantal keer dat Anna als voornaam werd gegevenPositie in de voornamenlijst
200020010
20052208
201018012
20152506
20203004

Uit de bovenstaande tabel kunnen we afleiden dat de populariteit van de naam Anna gestaag is toegenomen in de afgelopen jaren. Het aantal keer dat de naam werd gegeven als voornaam is gestegen, evenals de positie in de voornamenlijst.

Bovendien zijn er ook nieuwe trends rondom de naam Anna. Veel ouders kiezen ervoor om varianten en afgeleiden van de naam te gebruiken, zoals Annabel, Annemarie en Annelotte. Deze namen worden steeds populairder en zijn een moderne twist op de traditionele naam Anna.

Kortom, de naam Anna blijft een populaire keuze voor ouders over de hele wereld. De populariteit neemt toe en er zijn ook nieuwe trends te zien rondom de naam. Het is interessant om te zien hoe deze trend zich verder zal ontwikkelen in de toekomst.

Samenvatting en conclusie

Na een grondig onderzoek naar de populariteit van de naam Anna over de hele wereld, kunnen we enkele interessante bevindingen presenteren. Uit statistieken en gegevens blijkt dat Anna een naam is die wereldwijd bekend en geliefd is.

In termen van prevalentie in de wereldbevolking, blijkt dat een aanzienlijk aantal mensen, hoewel niet de meerderheid, de naam Anna dragen. Dit suggereert dat Anna vaak voorkomt, maar niet de meest voorkomende naam is.

Wat betreft de positie van Anna in voornamenlijsten, blijkt dat de naam vaak voorkomt in verschillende landen en regio’s over de hele wereld. Dit toont aan dat Anna een tijdloze naam is die door verschillende culturen wordt gewaardeerd.

Al met al kunnen we concluderen dat Anna ongetwijfeld een populaire naam is, zij het niet de meest voorkomende. Het is een naam die wereldwijd bekend is en een tijdloze aantrekkingskracht heeft. Het onderzoek naar de populariteit van de naam Anna heeft ons veel geleerd over de diversiteit en uniciteit van de naamgeving in verschillende culturen.