Jongensnaam: Brenn

Alles over de naam Brenn

De jongensnaam Brenn staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 528 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 29 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Afstammeling van de droevige, Traan, Vlammend zwaard.

Herkomst en betekenis van de naam Brenn

Brenn is een mooie en bijzondere jongensnaam. De naam kan van Ierse, Welshe of Noorse oorsprong zijn. De naam wordt nu echter vooral gebruikt door …… De naam is gegeven door de ouders van Holland! De vraag is dus of Brenn een zelfbedachte naam is door creatieve ouders in Nederland of dat hij is afgeleid van een bestaande naam. Als dat laatste het geval is, is Brenn hoogstwaarschijnlijk een vorm van het Ierse Brennan. En Brennan betekent “afstammeling van de treurigen”; de vrouwelijke variant van Brenn heet Brenna. Die naam is nog steeds niet erg populair in Nederland.
In Engelssprekende landen wordt de naam “Brenn” soms ook als meisjesnaam gebruikt; Brenn is een verkorte vorm van Brenda (Oud-Noors). Brenda is een Keltische meisjesnaam die “scherp zwaard” betekent. Naamsvarianten zijn onder meer Brynne, Brenne en Bren; de namen Brennan en Brennen komen vaker voor. Het bestaat ook als achternaam.

Opbouw van de naam Brenn

De naam Brenn bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Brenn is Iers. Andere namen die lijken op Brenn zijn .

Spelling van de naam Brenn

Spelling volgens het internationaal alfabet

B Baltimore
R Roma
E Edison
N New York
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

B Bernard
R Rudolf
E Eduard
N Nico
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

B Bravo
R Romeo
E Echo
N November
N November