Jongensnaam: Duuk

Alles over de naam Duuk

De jongensnaam Duuk staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 96 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 180 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Wolfsvolk, Leider, Afkomstig Uit Lucanië.

Herkomst en betekenis van de naam Duuk

Duuk is een Nederlandse jongensnaam. Er zijn verschillende theorieën over de oorsprong: Duco is een Germaanse voornaam met een dubbele etymologie, bestaande uit de woorden liud (persoon) en wolf (wolf).
Een andere theorie is dat Duuk een vernederlandsing is van het Engelse woord Duke. Duke betekent ‘hertog’ in het Engels. En het Engelse Duke is afgeleid van het Latijn, waar ‘dux’ ‘leider’ betekent.
Een laatste mogelijkheid is dat het een variant (platte vorm) is van het kinderwoord Luuk. De naam Luuk is afgeleid van Lucas, wat “uit Lucania” betekent. Het is een regio in Zuid-Italië. Duuk is in ieder geval een zeer originele Nederlandse naam!
Varianten van de naam zijn Duco, Doede, Doeke, Doetse, Duke en Doedke. De acteurs Duuk van Leeuwen en Duuk de Ruyg zijn welbekend.

Opbouw van de naam Duuk

De naam Duuk bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Duuk is Nederlands. Andere namen die lijken op Duuk zijn .

Spelling van de naam Duuk

Spelling volgens het internationaal alfabet

D Danemark
U Uppsala
U Uppsala
K Kilogramme

Spelling volgens het Nederlands alfabet

D Dirk
U Utrecht
U Utrecht
K Karel

Spelling volgens het NAVO-alfabet

D Delta
U Uniform
U Uniform
K Kilo