Meisjesnaam: Annabel

Alles over de naam Annabel

De meisjesnaam Annabel staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 468 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 29 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Lief, Beminnelijk.

Herkomst en betekenis van de naam Annabel

Annabel is een meisjesnaam. Er zijn verschillende theorieën over de oorsprong van de naam. De naam kan zijn verward met, of verkeerd gelezen als, Amabel; sommige 13e-eeuwse documenten verwijzen naar dezelfde persoon als Anabel en Amabel; Annabel wordt voornamelijk gebruikt in Schotland, waar het werd gebruikt als een uitbreiding van de naam van een meisje, bijv. Amabel. Het is ook mogelijk dat de naam een uitbreiding is van Anna, geïnspireerd door bijvoorbeeld Isabel. Hoe dan ook, Annabel is een Engelse spellingvariant van de Engelse en Franse naam Annabelle, en ook een vorm van de Engelse, Duitse en Italiaanse naam Annabella. Er is ook een variant van de Engelse en Spaanse spelling van de naam Anabel. In Nederland wordt Annabel tien keer zo vaak gekozen als Annabella. In andere landen, zoals de VS, is het tegendeel waar.

Opbouw van de naam Annabel

De naam Annabel bestaat uit 7 letters. De oorsprong van Annabel is Latijn. Andere namen die lijken op Annabel zijn Annabelle.

Spelling van de naam Annabel

Spelling volgens het internationaal alfabet

A Amsterdam
N New York
N New York
A Amsterdam
B Baltimore
E Edison
L Liverpool

Spelling volgens het Nederlands alfabet

A Anna
N Nico
N Nico
A Anna
B Bernard
E Eduard
L Lodewijk

Spelling volgens het NAVO-alfabet

A Alfa
N November
N November
A Alfa
B Bravo
E Echo
L Lima