Meisjesnaam: Asya

Alles over de naam Asya

De meisjesnaam Asya staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 281 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 51 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Wederopstanding, Peinzend, Weemoedig.

Herkomst en betekenis van de naam Asya

Asya als meisjesnaam is van Hebreeuwse en Griekse oorsprong, de betekenis van Asya is “Hij (God) heeft mij begunstigd”; Asya is een variant van het Hebreeuwse Ann en het Griekse Asia. Varianten van de naam zijn Azia, Asyah en Asiah; Asya is ook een indirecte Koranische meisjesnaam die “peinzend”, “melancholiek” of “zwaarmoedig” betekent. Het wordt in Sahihree Bukhari en Muslim genoemd als de naam van Asya bin Muzahim, de vrome vrouw van Farao, die leefde in de tijd van Profeet Musa/Mose. Het is afgeleid van de wortel A-S-A, die in vele delen van de Koran wordt gebruikt; Asya is een oude naam en heeft daarom een andere betekenis in pre-Arabische talen.

Opbouw van de naam Asya

De naam Asya bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Asya is Russisch. Andere namen die lijken op Asya zijn Asel,Asha,Asil,Asma,Esma,Esmé,Esra,Isa,Ise,Ishi,Isis,Isra.

Spelling van de naam Asya

Spelling volgens het internationaal alfabet

A Amsterdam
S Santiago
Y Yokohama
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

A Anna
S Simon
Y Ypsilon
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

A Alfa
S Sierra
Y Yankee
A Alfa