Meisjesnaam: Bibi

Alles over de naam Bibi

De meisjesnaam Bibi staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 153 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 108 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: De Verhevene, Zon, Mooi, Zoon Van Mijn Rechterzijde, Koningin, Geluk, Vrouw des huizes..

Herkomst en betekenis van de naam Bibi

Bibi is een meisjesnaam. En er zijn meerdere mogelijke oorsprongen van de naam Bibi en dus meerdere betekenissen. In veel verklaringen is Bibi een verkorte vorm van een andere naam. Zo kan Bibi een samentrekking zijn van het Griekse Bibiana, dat “levend” betekent (Vivi zou ook een samentrekking zijn van het Latijnse Viviane); Bibi zou een verkleinwoord kunnen zijn van Birgitta (en verschillende vormen daarvan, zoals Brigit en Brigida) Het is mogelijk dat Bibi een verkleinwoord is van Birgitta (en verschillende vormen daarvan, zoals Brigit en Brigida). Een bekend voorbeeld is de Zweedse actrice Berit Elisabet “Bibi” Andersson (1935-2019). Bibi kan ook een afkorting zijn voor Benjamin. Dit is een Hebreeuwse naam. Het is een combinatie van “Ben” dat “zoon” betekent en “Yamin” dat “rechterhand” betekent. De naam Benjamin in zijn geheel betekent dus “zoon van mijn rechterhand”. De naam Benjamin betekent ook ‘geluk’.
Het wordt soms ook gebruikt als een verkorte vorm van een naam die begint met B of met B, zoals Bibiana of Beata.
Bibi is ook een Arabische naam ( بيبي ). Bibi is van Perzische en Perzische oorsprong en betekent “vrouw des huizes”. In India noemen kinderen en kleinkinderen hun grootmoeder soms Bibiji. Tenslotte wordt de naam ook in Japan aangetroffen. Daar kan het veel dingen betekenen, waaronder ‘zon’, ‘koningin’ en ‘mooi’. De Bizi rivier is een rivier in Japan. Bibi Jones en Bibi Bryman zijn welbekend.
Wat ook de oorsprong of betekenis is, de naam Bibi wordt steeds populairder. Het is zowel in Nederland als in het Verenigd Koninkrijk een populaire naam.

Opbouw van de naam Bibi

De naam Bibi bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Bibi is Arabisch, Grieks en Japans.. Andere namen die lijken op Bibi zijn Babs,Bibiane.

Spelling van de naam Bibi

Spelling volgens het internationaal alfabet

B Baltimore
I Italia
B Baltimore
I Italia

Spelling volgens het Nederlands alfabet

B Bernard
I Izak
B Bernard
I Izak

Spelling volgens het NAVO-alfabet

B Bravo
I India
B Bravo
I India